MyBlueClick.com: (alt) director de programe


Există o mare de situri-directoare de programe, în această mare înnotând şi MyBlueClick.com. Este un director în limba engleză dar făcut de nişte români. Personal ceea ce m-a atras la el în primul rând a fost eleganţa designului şi structurarea destul de bună a informaţiilor. Secţiunea inactivă Game Zone anunţă că la un moment dat directorul va include şi jocuri, dar pentru moment e vorba doar de programe (plus drivere şi widgeturi). Prima pagină mai anunţă încă un concurs de Crăciun (a trecut cam mult de atunci) dar şi nişte fluxuri RSS inspirat alese.

img4

Categoriile se găsesc în coloana din stânga, existând indexate programe pentru Windows dar şi Linux şi Mac. Încărcarea submeniurilor, fie ea şi de ordinul unei secunde, cred că e cam deranjantă. După ce aţi ales o opţiune veţi avea lista de programe, câte 20 pe o pagină. Dacă doriţi să "subţiaţi" lista apelaţi la linkul Change display options. Eu m-am păcălit prima oară: am marcat Freeware şi m-am aşteptat să văd afişate doar programele gratuite. De fapt lista de butoane bifabile indică ce categorii vor fi excluse din listă. Deci dacă doriţi să rămână doar programele gratuite va trebui să bifaţi toate opţiunile, mai puţin Freeware.

img5

Coloana din dreapta paginii vă oferă acces la cele mai populare programe din director, dar şi la cele mai noi sau cele mai recent actualizate sau cele mai susţinute de public. Dacă sunteţi la pagina unui program, în coloana din dreapta veţi găsi programe similare (din aceeaşi categorie deci). Cred că lipsa capturilor de ecran e un mare minus pentru acest director. În schimb am văzut că unele programe au kitul găzduit chiar pe serverul MyBlueClick ceea ce poate fi o salvare dacă situl producătorului nu este funcţional la un moment dat.

Situl poate fi folosit şi fără înscriere. Cei înscrişi pot însă participa la competiţiile organizate de sit şi activa în comunitatea sitului, dând note şi scriind recenzii proprii, făcându-şi liste cu opţiunile favorite şi probabil în timp vor fi şi alte facilităţi. Ca în orice director, mai sunt scăpări ca actualizare (ex: în acest moment UltraExplorer a trecut de versiunea 1.4) dar apăsând linkul Report update autorii sitului vor fi înştiinţaţi şi vor face verificările de rigoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *