Real Desktop: dă-le-ncolo de iconiţe!


Nu ar fi frumos ca desktop-ul să se comporte mai mult a… desktop? Să arate chiar ca un birou pe care să poţi cu mâna, pardon, cu mouse-ul să organizezi iconiţele. Ba chiar să ai un coş de gunoi (de birou evident) în care să arunci scurtăturile de care nu mai ai nevoie. Real Desktop este o aplicaţie care încearcă să ofere o astfel de experienţă şi capturile de mai jos cred că lămuresc despre ce este vorba.

img6

Nu am testat programul, am văzut însă că mai multe bloguri l-au semnalat astăzi, unele de bine, altele de rău. Programul are două versiuni: una gratuită (evident cu mai puţine facilităţi) şi una comercială (26usd). Cum computerul meu suferă deja de prea multe programe instalate (evident, ca să pot scrie despre ele) i-am spus pas acestuia dar am văzut că pe YouTube sunt multe demonstraţii. Una o includ mai jos, dar vă amintesc de o excelentă simulare ce merită să o vedeţi de asemenea, pe CNet.ro, aici. Dacă testaţi Real Desktop împărtăşiţi-ne experienţa Dvs prin comentarii. Şi acum clipul YouTube…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 3,40 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Interesant programul, mai ales pentru distractie. L-am probat, dar n-am sa-l las deoarece sunt mai multe chestii care ma dezavantajeaza.
  Poate fi o chestie subiectiva, dar eu sunt deja obisnuit cu ecranul asa cum il stiu si-l asez eu. Programelul induce foarte mult imaginea de dezordine (si e deja destul de multa pe si mai realul meu birou, ca sa mai vad si pe ecran).
  Apoi, sa nu vad numele iconului respectiv e un alt dezavantaj. Acum numele se vede doar când aşez mouseul în zona unde se află iconul. Probabil ca in versiunea completa nu exista aceasta problema. De altfel se vede din setari ca are multe chestii faine, care insa nu pot fi probate. Oricum, de distractie, pentru cateva minute merge.
  Multumesc lui Radu pentru multele ponturi pe care ni le da prin acest sit. La cat mai multe articole!

 2. Daniel spune:

  Eu folosesc programul de ceva vreme intrucat am lucrat ca traducator pt el. Ultima versiune, 1.29, e chiar buna, nu se blocheaza deloc. Intr-adevar varianta completa permite personalizarea pana in cele mai mici detalii. Consumul de resurse e mediu. Icoanele pot fi ordonate sau asezate in dezordine. La instalare esti intrebat cum preferi sa fie icoanele pe desktop. Pt mine nu e o problema ca nu vad numele icoanelor, le recunosc dupa forma si culoare. iar daca ai 30 de documente word pe desktop, nimic nu te impiedica sa le aloci icoane diferite. in varianta platita, numele fisierului nu apare cand ajungi cu mouseul pe icoana, ci mult mai devreme, in timp ce te apropii cu mouse-ul de ea; distanta de la care numele e afisat poate fi aleasa de utilizator. poti alege orice culoare sau poza pt pereti sau podea, poti schimba unghiul din care vezi desktopul, luminile, ORICE.

 3. Aj4x spune:

  Da, interesanta idee, dar sincer din punct de vedere practic nu are asa o mare functionalitate pt un web-master sau pt cineva care lucreaza cu multe documente. Mai mult l-ar incurca dar cu cateva modificari ar putea sa devina mai user friendly.

 4. KidzTV spune:

  Am avut programul… Dar nu e prea bun pentru ca nu gasesti rapid fisierele. E bun pentru distractie 🙂 .

 5. marius spune:

  Si yo il folosesc de ceva vreme, adica vreo 2 sapt dar acum am alta problema. Nu il mai pot dezinstala, nici sterge nici sa folosesc clasicul desktop… ma poate ajuta cineva cu un sfat?

 6. CrazyHakker (Cr4zy H4x0r) spune:

  Si Yo Il FoLoSeSc Dar EsTe MaI EvOlUaT PrOgRaMuL BuMpToP

 7. ignat andreea spune:

  Cum il dezinstalez??? Nu pot sa-l mai dezinstalez. Asa e dragutz… 😀 Vreau un sfat rapid.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *