Issuu.com: PDF-uri online


Issuu.com aduce un aer proaspăt la capitolul PDF în pagini web. Pe ici pe colo (ex: Scribd.com) am văzut diverse soluţii flash pentru aşa ceva. Tot la flash apelează şi Issuu.com, doar că acesta este mai interesant, mai apropiat de senzaţia răsfoirii unui material tipărit. Puteţi publica imediat un fişier PDF (căutaţi linkul Upload în prima pagină) dar pentru a-l putea "revendica" va trebui să vă deschideţi un cont şi respectivul fişier va fi imediat asociat contului.

img10

Fişierul PDF va fi aranjat pentru web, rezultatul putând fi inserat în Facebook, MySpace, Orkut şi tot felul de alte situri. Sau puteţi solicita codul HTML pentru a insera oriunde aveţi acces la codul paginii. Vedeţi mai jos rezultatul, cu un test făcut cu fişierul PDF obţinut în urma articolului anterior.

Issuu.com poate fi folosit de revistele electronice, dar evident că nu în forma mică. În exemplul de mai jos puteţi da click pe marginile exterioare şi veţi trece de la o pagină la alta. Dacă daţi click mai spre interior (sau aici), veţi fi conduşi la o pagină cu fişierul PDF pe tot ecranul. Şi atunci lizibilitatea poate fi problematică, dar un click pe text va face zoom. Un alt click anulează zoom-ul. Merită să vedeţi, pentru a înţelege despre scriu. Aspectul este configurabil (ex: culoare fundal, temă flash…), ceea ce desigur ne-am şi aştepta, căci am devenit tot mai pretenţioşi cu atâtea webaplicaţii 🙂 .

Să mai notăm la final că Issuu.com are o puternică notă socială (ne miră?). Automat se creează o pagină pentru fiecare utilizator. Îţi poţi defini un profil cu date despre tine, inclusiv o fotografie. Respectiva pagină web va reuni linkuri spre PDF-urile publicate. Se pot "lega" prietenii şi evident prietenii vor putea să afle mai rapid când publici ceva. Probabil materialele pot fi comentate şi probabil mai sunt şi alte facilităţi specific siturilor sociale. Nu am explorat prea mult aplicaţia în această direcţie.

img11


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. alex mencia spune:

    Cred ca e mult mai fain Flipio si asta imi crapa uneori fara drept de apel.

  2. Danielescu spune:

    De la mine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *