WebsiteGrader.com şi altele…


SEO: la auzul acestor trei litere webmasterii ciulesc urechile, în speranţa că pot afla ceva despre cum să îşi facă situl vizitat de mai mulţi. Nenumărate situri oferă instrumente SEO, comerciale şi gratuite, şi astăzi ne oprim la unul care măsoară (să îi zicem) "temperatura SEO" pe o scară de la 0 la 100. WebsiteGrader.com reuneşte diverse instrumente SEO dar punctajul nu îl dă prin însumarea punctajelor per instrument ci prin comparaţie cu rezultatele celorlalte situri evaluate.

img17

Categoric WebsiteGrader atrage prin diversitatea analizelor oferite. Mie mi-a plăcut şi eleganţa funcţionării şi faptul că rezultatele sunt uşor citibile chiar şi de către cei mai fără experienţă. Acestea sunt grupate în şase secţiuni: On-Page SEO; Off-Page SEO; Blogosphere; Social Mediasphere; Converting Qualified Visitors to Leads; şi Competitive Intelligence. Ultima secţiune dezvăluie un alt punct tare al acestui sit: permite şi o analiză comparativă! Dacă situl Dvs are nişte competitori, puteţi să introduceţi şi adresele acestor situri şi veţi afla cum vă poziţionaţi unii relativ la alţii. Raportul este deci foarte complex (evident nu cel mai complex sau profesionist cum ar putea să îl facă nişte specialişti SEO umani) şi se găsesc îl el multe sfaturi utile.

Dacă nu doriţi un raport lung ci datele esenţiale puteţi apela la WebPRRank.com. Din captura de mai jos vedeţi tot ce oferă acest sit, pe care şi bunica mea l-ar putea folosi (dar cu siguranţă nu i-ar folosi la nimic…).

img18

Trecem rapid la un alt instrument interesant, care nu mare are legătură cu SEO. Poate vă amintiţi de un articol de anul trecut în care scriam despre un sit la care îi dai o adresă web şi afli cine oferă hosting-ul: WhoIsHostingThis.com. Iată acum ceva complementar: având un sit, cum putem afla pe serverul unde este găzduit acesta câte alte situri mai sunt găzduite? Folosim myIPneighbors.com, care află siturile găzduite de un acelaşi IP. Nu trebuie să daţi obligatoriu un IP, poate fi şi un domeniu. De exemplu dacă veţi încerca cu Google.com sau Google.ro veţi avea surpriza să vedeţi multe alte situri găzduite pe acelaşi server. Unele nu sunt funcţionale iar altele sunt… tot Google. Navigaţi de exemplu pe Bedmy.com sau pe Leslein.com sau pe Zyp.org. Surprinşi? Tocmai aţi aflat cum puteţi căuta pe Google… fără să scrieţi Google în adresă!

img19

Cred că mai aveam ceva situri despre care vroiam să scriu, asemănătoare cu acestea… Dar uite că îmi scapă. Aşa că pun pentru moment punct aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *