TripTuber şi WonderHowTo


Fiind ziua media ne oprim asupra a două situri interesante. Să începem cu TripTuber.com, un sit care, aţi ghicit, este un YouTube specializat pe călătorii. Probabil este încă la început, neconţinând prea multe clipuri, dar la un moment dat ar putea deveni o resursă la care să apelăm fie înainte de programarea unor vacanţe, fie pur şi simplu pentru a călători virtual în locuri unde este destul de improbabil că vom ajunge.

img25

Colaborator al acestui sit este invitat să devină oricine călătoreşte (fie chiar şi în propriul oraş) cu o cameră video şi filmează ceva interesant. Nu există în acest moment nici un material despre România aşa că puteţi Dvs să fiţi primul care ne faceţi ţara prezentă pe TripTuber. Ce aţi zice de un – să zicem – RomanianTuber cu clipuri exclusiv din România. Dacă cineva s-ar înhăma la aşa ceva, poate folosi aceeaşi platformă ca TripTuber, şi anume PHPmotion. Este un CMS (gen WordPress, Drupal, Joomla…) doar că este orientat pe video-sharing. Răsfoind situl, printre demo-urile acestei aplicaţii am găsit şi un sit românesc: RoVideos.com. Dacă îl veţi vizita veţi constata asemănarea cu TripTuber explicabilă prin faptul că ambele situri folosesc PHPmotion şi o temă similară. Să zicem că aceasta a fost o paranteză pentru webmasteri şi să vedem două materiale video demonstrative de pe TripTuber.

Celălalt sit pe care doresc să îl semnalez acum este WonderHowTo.com. Acesta nu este un sit cu materiale video proprii ci reuneşte aproape 100.000 de clipuri din diverse surse (YouTube dar şi altele) ce caută să lămurească diverse lucruri (cum se face o plăcintă, nodul la cravată, o reparaţie în casă…). Veţi găsi diverse lucruri interesante. De exemplu pe mine mă tentează să tipăresc pentru copii următoarea iluzie optică (aici găsiţi PDF-ul).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Un sit interesant care doreste a explica unele lucruri necunoscute unora (motto-ul site-ului este „Shows you how” = „iti arat cum se face”) se poate accesa si la adresa: http://www.howcast.com/
  Pe langa materiale video sunt prezentate si explicatii sub forma de texte.

 2. jürgen.toth spune:

  Si inca un sit care doreste a explica mersul lumii: http://www.monkeysee.com/
  (Se pare ca nevoia de astfel de tutoriale este mare, viata e „very complicated” 😀 )

 3. Adam spune:

  Cool. De Howcast nu stiam si chiar imi place – bookmarked!

  Exista din cate am inteles si un site care iti permite sa iti faci propriul website cu videoclipuri muzicale.

  Eu nu l-am incercat pentru ca nu e free dar e o idee foarte buna.

  LINK: http://www.phpsugar.com/melody.php


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *