Un posibil „nu” dinspre Yahoo!


De când cu oferta Microsoft de a cumpăra Yahoo!, majoritatea ochilor (şi blogurilor legate de internet) urmăresc atent tema. Pe la unele case a trecut neobservată, de prea multă atenţie asupra tranzacţiei, o ştire interesantă: după ce au renunţat la limite pentru conturile de email, au renunţat la limite şi la hosting! Cu 12usd pe lună (să zicem 30RON) spaţiul web, lăţimea de bandă şi capacitatea pentru emailuri (parcă o mie de emailuri, nu mai reţin acum exact) sunt nelimitate. După ce WordPress.com şi Weblog.ro au sărit spaţiul gratuit la 3GB, un pas precum cel de la Yahoo! nu şochează neapărat.

img31

Desigur, acest "nelimitat" are… limitele lui. Serviciul de hosting este pentru situri şi nu pentru fişiere, aşa că dacă cineva va vrea să îl folosească pentru a-şi caza online filme, muzică, fotografii, va încălca pactul şi riscă închiderea contului. Astfel că nelimitarea nu aduce decât un câştig: liniştea în sufletul webmasterilor ori administratorilor care folosesc cinstit Yahoo! pentru hosting, ştiind că nu trebuie să îşi bată capul cu spaţiul pentru sit(uri) sau lăţimea de bandă consumată. Nu mi-ar strica o asemenea linişte, dat fiind că actualmente noi consumăm lunar, cu CNet.ro şi celelalte situri, peste lăţimea de bandă cuvenită (e drept, depăşiri încă mici).

Şi acum să vedem şi titlul. Da, mai multe bloguri au "puşcat" de câteva minute ştirea conform căreia luni Yahoo! va spune un "nu" oficial ofertei Microsoft. Nu înseamnă încheierea negocierilor, după cum subliniază şi Michael Arrington pe TechCrunch. Se pare că Yahoo! se auto-preţuieşte la 40usd acţiunea, aşteptând deci ca Microsoft să îşi crească oferta. Cu alte cuvinte s-ar putea ca subiectul să nu fi expirat. Va mai scoate Microsoft 12 miliarde de dolari?

Am vrut de la începutul acestui subiect să îmi dau şi eu cu opinia despre ce se întâmplă. M-am abţinut în cele din urmă şi mă abţin în continuare să dau pronosticuri sau să fac nu ştiu ce analize. Voi spune doar atât: că reacţia Google m-a dezamăgit teribil 🙁 . Mă şi miră neruşinarea cu care Google, cu aproape monopolul său asupra internetului, critică Microsoft pentru monopolul software. Nu mă încântă nici Yahoo->Microsoft (caz în care Microsoft ar fi tare offline şi online), nici Yahoo->Google (caz în care Google ar fi şi mai mult un Microsoft al mărilor web-ului). Şi totuşi mi-e teamă că Yahoo va fi absorbit… Dar de cine?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Lord UnR34l spune:

  Nu ma deranjeaza ca Google are monopol, si nici dc ar avea si mai mare. Sa ne gandim cate chestii face Google iar Microsoft pauza. Sper ca Yahoo sa fie absorbit de Google. Cine stie ce surprize ne va mai face Google.

 2. Rubencito spune:

  Sincer, mai bine o lume guvernata de Google, decat una guvernata de Microsoft… de 1000x.

 3. radu.capan spune:

  Cred ca prin folosirea ilegala, romanii utilizeaza mai multe produse „gratuite” (în mod gratuit) de la Microsoft decat de la Google 😉 . Iar eu personal as prefera ca nimeni sa nu guverneze absolut. Eventual asa, 5 ani Google, 5 ani Microsoft 🙂 .

 4. -Hawkeye- spune:

  Daca nu exista mai multi competitori concurenta scade si odata cu ea si beneficile pentru noi. Eu prefer sa mearga in continuare fiecare pe cont propriu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *