VideoSpin: pentru editare video


Ieri DigitalInspiration a scris despre un program de editare video ca fiind mai bun decât Windows Movie Maker (WMM). Mi-am spus: "numai bine, mâine e ziua media la CNet.ro şi îl voi prezenta". Primul meu impuls a fost apoi să renunţ totuşi, şi nu pentru că programul are 150MB (cam mult, nu? dar cu o conexiune bună la internet înseamnă doar câteva minute), ci pentru că nu l-am găsit cu nimic superior laWMM. VideoSpin, căci despre el este vorba, este un program gratuit care într-adevăr seamănă cu WMM, fiind o versiune redusă ca funcţionalităţi a mai celebrului produs de editare video de la Pinnacle.

img29

După DigitalInspiration mai multe bloguri de limbă engleză au semnalat (mereu laudativ) acest program astfel încât mi-am spus că mai bine decideţi Dvs. Eu vă voi spune câteva lucruri. După cum vedeţi din captura de mai jos, programul afişează central reclame (inclusiv la obiecte electronice de pe Amazon), ceea ce, nefiind vorba de un sit, personal găsesc cam deranjant. Preferam ca acea zonă să fie utilă. Apoi butonul Get More, şi de regulă orice e cu more (ex: More Titles…) nu dă nimic în plus ci doar aminteşte că aceasta este o versiune gratuită, existând una comercială mai lată, mai lungă şi mai frumoasă.

În partea de jos a aplicaţiei se găseşte banda unde se pot monta clipuri video, secvenţe sonore şi diverse elemente de editare, în speţă titluri şi tranziţii. Librăria de elemente pusă la dispoziţie de program nu este impresionantă (doar că este mai mult decât nimic). După ce aţi terminat partea de editare, vă va interesa exportarea: sunt suportate formatele AVI, WMV, FLV şi MP4. Există şi nişte codecuri specifice Pinnacle, disponibile "gratuit" doar 15 zile. Evident că puteţi supravieţui şi fără ele. Atenţie: programul merge doar cu XP SP2 şi cu Vista. Dacă într-adevăr consideraţi că VideoSpin este mai bun decât WMM, explicaţi-ne de ce prin comentarii. Eu nu sunt un expert la capitolul video, deci chiar aş fi curios să înţeleg.

img30


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *