Şi acum feliere MP3 mai rapidă!


Vă amintesc problema de la care am pornit: avem un fişier audio imens, reprezentând un album întreg. Un singur MP3 cu toate piesele. Şi am dori să îl transformăm în atâtea fişiere MP3 câte piese sunt, câte una per piesă evident. Pentru a tăia o bucată dintr-un fişier MP3, programul mp3DirectCut este probabil cel mai bun. Dar nu vrem să tăiem piesă cu piesă. Am văzut în articolul anterior cum putem folosi Audacity, observând vizual pauzele dintre piese sau căutându-le automat (Silence finder).

img40

Există evident programe comerciale specializate pentru ceea ce dorim. O căutare cu Google şi veţi găsi. Dar programe gratuite? Există şi din acestea câteva. Unul ar fi Slice, un alt program de la NCH Swift Sound. Atenţie, la finalul instalării debifaţi programele (comerciale) pe care vă invită să le instalaţi de asemenea. S-ar putea (aproape sigur) să mai trebuiască să instalaţi un mic utilitar, mp3el.exe. Apoi sunteţi gata de utilizare. Vedeţi mai sus opţiunile programului:

– Tăiere în n bucăţi (util dacă de exemplu vreţi să trimiteţi prin email şi preferaţi fişierul de zeci de mega să fie în bucăţi de 10MB de exemplu)
– Tăiere în bucăţi de n minute (dacă aveţi o înregistrare de 150 de minute poate doriţi să o transformaţi în înregistrări de maxim 60 de minute, cât încape pe un CD audio)
– Tăiere după piese (în acest caz se caută pauzele dintre piese, putându-se seta pragul de zgomot şi durata "tăcerii")

Dacă ne interesează să împărţim un album în piese vom folosi evident opţiunea a treia. Selectăm fişierul audio, selectăm calea unde dorim să fie exportate piesele şi apoi apăsăm butonul Slice Files. E simplu, dar exportarea pe piese durează destul de mult, în funcţie de calitatea audio pentru care aţi optat. Oricum, programul ne scapă de bătaia de cap a găsirii pauzelor dintre piese. O interfaţă simplu de folosit. Este categoric o soluţie (gratuită!) foarte bună.

img41

img42

O soluţie mai rapidă şi mai puternică este după mine MP3SPLT, disponibil pentru Windows, Mac şi Linux deopotrivă. Îmi plac soluţiile ce nu necesită instalare, iar MP3SPLT poate fi folosit "din cutie", adică descpachetând şi lansând executabilul. Atenţie! Nu este un program cu o interfaţă grafică ci se rulează din Command Prompt. Vedeţi mai jos cum o comandă simplă a împărţit albumul cd.mp3 în 13 piese, foarte rapid, mult mai rapid decât celelalte soluţii de până acum. În documentaţia programului se găsesc toate comenzile şi nu sunt puţine! Acest program ştie să facă tot felul de felieri, inclusiv căutând pe FreeDB.org (ceea ce mie nu mi-a ieşit).

img39

Dacă vă sperie negrul 😉 şi preferaţi aplicaţii clasice de Windows, MP3SPLT vine şi cu interfaţă grafică. În pagina de download la Windows veţi găsi mp3splt şi mp3splt-gtk – această a doua variantă este cu interfaţă grafică. Captura de mai jos ar trebui să spună tot ce ar fi important.

img43

Şi cu aceasta închei subiectul. Programele prezentate vă sunt de folos pentru felierea automată a unor fişiere MP3 mari, de albume (ultimul program merge şi cu OGG). Dar puteţi folosi aceste programe (unele) şi pentru a extrage o anumită piesă, ştiind de exemplu de unde începe şi unde se termină. Dacă vă veţi întâlni cu astfel de situaţii, reţineţi că pe CNet.ro aveţi explicaţi paşii. Sper că vor folosi cuiva! Pe post de încheiere iată alte câteva albume pe care poate veţi dori să le feliaţi 🙂 .
Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *