WordPress pe post de…


Aveţi un cont pe Tweeter? Pentru cei care încă nu ştiu, e un sit care permite să îţi notezi ce faci la un moment dat, iar prietenii îţi pot urmări aceste informări. Pe mulţi i-a prins această manie (eu unul nici măcar nu am încercat, îmi ajunge blogul personal, pentru moment). Dacă aţi dori să aveţi o soluţie gen Tweeter dar administrată mai… personalizat, atunci puteţi apela la WordPress. Da! Matt scria la sfârşit de ianuarie despre Prologue, o temă ce face din WordPress un Tweeter propriu. După două zile se anunţa o versiune mai şlefuită. Şi mai mult: tema a devenit disponibilă celor cu bloguri pe WordPress.com (căutaţi la teme la litera P). Ca în alte cazuri, WordPress.com este un loc bun de "joacă" dacă doriţi să vedeţi cum funcţionează tema Prologue şi cât de utilă v-ar fi o clonă Tweeter. Tema o puteţi descărca (fişier cu fişier) de aici.

img49

Dar WordPress poate fi modificat şi pentru alte utilizări. O altă temă permite realizarea unei agende de adrese (contact manager). Un demo găsiţi aici şi este mai elocvent decât aş putea eu scrie. Ce ar fi important de spus e că pentru a avea o astfel de agendă nu ajunge doar tema ci trebuie instalate şi diverse pluginuri. Mai rău, e o problemă de compatibilitate cu WP 2.3.3, dar există un mic plugin – oferit pe pagina temei – ce rezolvă situaţia.

img50

Mi s-au părut interesante ambele "alterări" ale WordPress-ului. Sunt curios ce astfel de adaptări vor mai fi scrise. Cea cu agenda mi se pare foarte utilă… şi nu ar fi rău să îi urmeze altele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Iata un articol (in limba engleza) care ne prezinta 48 de moduri variate de a utiliza WordPress: http://performancing.com/blogging-tools/48-unique-ways-use-wordpress


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *