XNeat Windows Manager


În mod ciudat, Windows, după atâtea generaţii, nu a inclus unele facilităţi ce par evident necesare. Un exemplu clasic: posibilitatea de a menţine mereu deasupra (always on top) anumite ferestre; sau reordonarea aplicaţiilor în taskbar; sau minimizarea aplicaţiilor în systray şi nu în taskbar. Toate acestea şi altele sunt permise de XNeat Windows Manager. Programul este gratuit şi funcţionează ca un serviciu înregistrat în Windows. La prima rulare va cere conectare la internet (altfel nu va merge).

img53

Programul îşi face simţită prezenţa în mai multe regiuni. De exemplu în bara superioară (title bar) a aplicaţiilor. Puteţi configura ce să apară pe click mijloc sau click dreapta. În captura de mai sus vedeţi că implicit click dreapta afişează Make On Top (forţează ca acea fereastră să fie mereu deasupra); Hide Window (o ascunde şi din Alt+Tab); Send To Tray (aplicaţia apare minimizată lângă ceasul sistem); şi Transparency (transparenţă pentru respectiva fereastră).

img54

Aplicaţia se face simţită şi la click dreapta pe taskbar. Puteţi ascunde butonul Start, închide o aplicaţie cu click mijloc în taskbar, sau reordona programele ce apar în taskbar. Veţi găsi de asemenea o opţiune nouă în meniu: XNeat Windows Manager. De acolo puteţi avea acces rapid la ferestre pentru a le seta deasupra, pentru a le ascunde, pentru a le trimite în systray, dar şi pentru a ascunde iconiţe inutile din systray. Cu Windows+Space veţi avea acces la un meniu ce poate fi considerat un altfel de Alt+Tab, plus alte opţiuni din cele descrise mai sus. O aplicaţie simplu de folosit şi eficientă. La mine ocupă 11MB din memoria RAM, dar pe Snapfiles, unde programul a primit calificativul "Very Good" (4 din 5 stele), cineva vorbeşte de 20MB. Poate măcar Windows 7 va avea nativ incluse unele dintre aceste facilităţi?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *