Firefox 2 şi 3 (şi despre ceva extensii)


Tocmai am scris despre Firefox 3 beta 3. Ce cale mai bună de a compara cele două versiuni decât să lucrezi cu ele în paralel? Dacă veţi încerca să lansaţi ambele veţi avea însă parte de un avertisment: Firefox e deja lansat!

img84

Pentru a putea avea simultan lansate două navigatoare FF, versiunea 2 şi 3, tot ce trebuie să faceţi este să copiaţi următoarele linii într-un fişier pe care să îl numiţi FirefoxPortable.ini şi să îl puneţi în directorul unde este FirefoxPortable.exe. Apoi dacă aveţi lansat FF2 veţi putea lansa şi FF3.

[FirefoxPortable]
FirefoxDirectory=App\firefox
ProfileDirectory=Data\profile
SettingsDirectory=Data\settings
PluginsDirectory=Data\plugins
FirefoxExecutable=firefox.exe
AdditionalParameters=
LocalHomepage=
DisableSplashScreen=false
AllowMultipleInstances=true
DisableIntelligentStart=false
SkipChromeFix=false
SkipCompregFix=false
RunLocally=false

Atât! Iar acum, ca să nu încheiem prea iute 😉 două semnalări. Extensia Firefox pentru Google Notebook a mai crescut ca versiune acum permiţând şi salvarea în notes a unor bucăţi de text, nu doar pagini întregi. Click dreapta pe iconiţa din bara de stare (după ce aţi instalat suplimentul) şi activaţi Enable ’Note This’ Button. Acum când veţi marca un text veţi vedea un mic plus pe fond albastru. Când vă apropiaţi cu mouse-ul se va extinde la un buton Note this +.

img85

Apoi să notăm noile versiuni ale suplimentelor de la Cooliris. Cooliris Previews – despre care am scris laudativ de atâtea ori – vine cu unele noutăţi importate din Cooliris PicLens (vezi articol anterior). Aceasta în timp ce Cooliris PicLens a făcut alţi paşi, acum în direcţia 3D. Vă invit să vedeţi o demonstraţie cu PicLens. E nevoie de o conexiune bună la internet – nu pentru a vedea materialul de mai jos ci pentru a putea folosi cu adevărat extensia PicLens. Altfel e spectacol curat!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Aj4x spune:

    Folosesc de ceva vreme piclens si sincer sunt multumit, insa din pacate nu poti de ex downlada o poza sau sa pui ca desktop background.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *