PHP Speedy: mai iute, mai iute…


Cine vrea să stea mult până se încarcă o pagină? Sau din celălalt punct de vedere: cine nu ar vrea ca situl lui să se încarce mai rapid? Webmasterii au un nou aliat în PHP Speedy. Un mic pacheţel de fişiere PHP care se laudă că măreşte considerabil viteza siturilor pornind de la următoarea idee simplă, după principiul cele bune să se-adune, cele rele să se spele: fişierele de acelaşi tip sunt unite şi compresate; celelalte… sunt lăsate de voie. De acelaşi fel înseamnă în principiu JavaScript şi CSS.

img94

Se simte ceva? Vedeţi pe situl autorului două grafice comparative, precum şi analiza făcută cu YSlow de la Yahoo. Eu am ezitat încă să îl testez (în primul rând din motive de timp), dar reacţiile sunt de regulă pozitive. Evident, orice soluţie se potriveşte ca o mănuşă unora şi cu probleme altora. Am tot aşteptat cu prezentarea lui pentru că autorul promitea o adaptare a scriptului într-un plugin WordPress, ceea ce încă nu s-a întâmplat… încă. Dar în ultima săptămână PHP Speedy a fost testat de autor cu WordPress, Drupal şi Joomla, ceea ce trebuie că acoperă un procent uriaş dintre cei care au situri în PHP.

De asemenea a fost adăugat un "instalator" pentru script, existând însă şi varianta instalării manuale (de preferat pentru cei care stăpânesc bine PHP, pentru că astfel ştii şi cum să dai înapoi în caz de probleme). Că preferaţi instalare automată sau manuală, pe situl scriptului (vedeţi linkul de sus) găsiţi instrucţiuni clare. Veţi vedea acolo şi un dialog intens al autorului scriptului, Leon, cu utilizatorii lui, denotând o mare disponibilitate (din 1 până în 14 februarie, adică astăzi, sunt zeci de comentarii, multe fiind răspunsuri ale lui Leon).

Dacă îl testaţi, poate ne împărtăşiţi experienţa Dvs cu acest script.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *