„Moda” ConQUIZtador


Poate aţi văzut semnalările din presa de specialitate care anunţau că în ultimele săptămâni a fost un site care a detronat cel mai vizitat site din România, cel al versiunii online al Gazetei Sporturilor. Ei bine, acesta este site-ul unui joc gratuit online: ConQUIZtador ©, un joc prezent în Ungaria, România, Rusia, Germania şi Statele Unite. Site-ul are peste 120.000 de vizitatori unici pe zi (conform Trafic.Ro).

Sigla ConQUIZtador

Dacă nu aţi mai auzit de acest joc până acum puteţi intra şi încerca printr-un joc demonstrativ împotriva unui robot. Ideea este simplă: Judeţele României sunt grupate câte 2-3 în zone. Fiecare jucător primeşte (sau alege – în funcţie de varianta jucată) o zonă care îi este desemnată drept capitala. Apoi răspunzând corect la întrebări de cultură generală contra timp îşi poate mări „zona de influenţă”. Când toate zonele sunt ocupate de jucători, începe războiul prin care se pot câştiga zone ale altor jucători. Fiecare zonă are un punctaj. Cine strânge cele mai multe puncte la sfârşitul tuturor rundelor este declarat câştigător.

Sigur, în spatele jocului există un top al jucătorilor, se câştigă steluţe zilnice, se pierd, se „câştigă” cranii în loc de pierderi, dar ConQUIZtador se autodefineşte drept un joc de cultură generală şi strategie, dorind să promoveze cultura. Întrebările de cultură generală ating sfere largi de domenii şi unele sunt considerate de către jucători drept nepotrivite (există adevărate lupte pe forum referitor la utilitatea întrebărilor).

După 51 de jocuri, unui utilizator îi este permis să trimită o întrebare drept greşită sau să trimită întrebări noi. Întrebările sunt de două tipuri: cu patru variante de răspuns, unde contează cine răspunde corect – sau contra-timp unde contează cine răspunde corect (sau cel mai aproape) în cel mai scurt timp. Cea de-a doua variantă presupune răspunsuri numerice.

Fiecare joc presupune câştigarea unui anumit număr de „galbeni”. Această unitate monetară este folosită pentru a putea licita obiectele puse în joc de administratori prin intermediul sponsorilor. Dacă de cele mai multe ori veţi întâlni scaune de pescuit sau şepci, se pot câştiga dvd-uri originale, televizoare cu plasmă, i-pod-uri, telefoane sofisticate, etc.

Fiecare poate încerca jocul pentru ce doreşte: dacă pentru unii este o metodă de a se înfrunta în mod real cu ceilalţi în întrebări de cultură generală, pentru alţii poate fi o metodă de a îmbogăţi cunoştinţele, iar pentru alţii o posibilitate de a câştiga premii.

Legături externe: ConQUIZtador ©


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. lleonard spune:

    Recent am gasit un site dragut care-ti zice raspunsurile la quizz`ul de la intrare http://www.raspunsuriconquiztador.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *