PdfMeNot.com: vezi PDF-uri online


Sunt parcă tot mai multe instrumentele ce permit operaţii online cu fişiere PDF. PdfMeNot este unul dintre acestea, permiţând vizualizarea online a acestor fişiere. Este simplu de folosit: fie introduceţi adresa online a unui fişier PDF (atenţie, puneţi http:// în faţă), fie îl încărcaţi de pe calculatorul Dvs.

img2

Care ar putea fi sensul acestui program? Se mai întâmplă să ajungi la un calculator, să vrei să deschizi un fişier PDF şi să nu ai cu ce. Desigur, cei care au adresă GMail pot să vadă de acolo conţinutul (text) al PDF-ului (dacă nu e protejat). PdfMeNot permite vizualizarea acestor fişiere într-o formă elegantă şi simplă. Practic după ce deschideţi un fişier PDF cu acest sit tot ce aveţi sunt nişte butoane pentru avansarea în fişier, un slider pentru zoom şi posibilitatea de a sări exact la o anumită pagină. Dacă doriţi, puteţi insera fişierul PDF în propriile pagini printr-un viewer la fel de elegant şi simplu.

Lucrurile bune nu se opresc aici. Situl oferă şi un supliment Firefox care înlocuieşte orice link spre un PDF cu un link ce vizualizează respectivul fişier prin PdfMeNot. Aceasta înseamnă în primul rând că, dacă nu aveţi alte extensii FF pentru PDF-uri, un click pe un astfel de link nu va mai duce la blocarea navigatorului timp de câteva secunde (ori minute). În plus posibilitatea de descărcare rămâne mereu prezentă, printr-un link direct în colţul stânga-sus. Webmasterii pot să includă link pentru descărcare şi respectiv pentru vizualizare, prefixând pentru acesta din urmă linkul complet cu http://www.pdfmenot.com/view/. Închei cu un exemplu de embed.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Tot spre deschiderea unor fisiere PDF online poate fi folosita aplicatia https://www.pdfescape.com/
    Pentru unele mici adaugiri si salvarea lor trebuie deschis un cont.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *