ObjectDock: scurtături în stil Mac


Pentru cei îndrăgostiţi de micile trucuri/animaţii de pe Mac se află de ceva timp la dispoziţia utilizatorilor de PC-uri un mic progrămel cu care puteţi avea pe Windows bara de scurtături specifică sistemului de operare de la Apple. Acesta se numeşte cum altcumva decât ObjectDock.

img26

Programul este destul complex şi plin de opţiuni. Poziţionarea barii poate fii aleasă (sus, jos, dreapta, stânga), de asemenea dimensiunea acesteia, iar o opţiune destul de interesantă este aceea de a rezerva porţiunea de ecran unde aceasta este aşezată . Revenind la termenul de complexitate amintit mai sus posibilitatea de a alege limba de utilizare cred că demonstrează în mare măsură seriozitatea cu care a fost conceput. Pentru cei cu calculatoare mai puternice puteţi selecta opţiunea de maximă calitate, însă din ce am observat nu este un program înfometat după resurse. Puteţi alege diferite stiluri, pe gustul fiecăruia dintre voi şi care sunt create cu bun gust. Opţiunea de backup este de mare utilitate în cazul în care programul va avea un crash , deşi puţin probabil. În cele câteva luni de când îl folosesc intens i-aş putea acorda nota 4 pe o scară de la 1 la 5 la stabilitate.

img27

Scurtăturile pot fi adăugate în bară printr-un simplu efect de drag and drop, iar ştergerea prin tragerea icoanei respective pe desktop. Animaţiile care se aplică icoanelor sunt puţine numai două dar plăcute ochiului: efectul de mărire (dimensiunea acestuia putând fii aleasă) şi cel de balansare. Pe lângă posibilitatea de a pune propriile scurtăturii acesta oferă câteva gadgeturi precum cel meteo pe care îl consider o perfectă îmbinare între funcţionalitate şi frumos (oferind o prognoză pe 5 zile ) şi ceasul. Facilitatea de a putea integra separatoare va face ordine între mulţimea de icoane. Fiind vorba de funcţionalitate în momentul în care folosiţi un program ale cărui scurtături se află pe bară va apărea un mic indicator în dreptul icoanei. De aici îl puteţi descărca. Toate acestea fiind spuse vă doresc utilizarea plăcută.

img28


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *