WP: înfrumuseţarea paginii de identificare


Utilizatorii de WordPress – şi persoanele înscrise la situri realizate cu acest CMS – ştiu clasica pagină de identificare (login). Nu a evoluat prea mult de la WP 1.5 încoarce. Şi totuşi WordPress este suficient de flexibil pentru ne lăsa să schimbăm lucrurile după bunul gust. Cel puţin cu ajutorul unor pluginuri. Există de exemplu un plugin care încadrează pagina de identificare în designul general al sitului, conform temei folosite. Dar şi un plugin care lasă pagina binecunoscută, ca structură, modificând doar elementele grafice.

img7

Autorul acestui plugin – Binary Moon Custom Login – a iniţiat chiar şi un grup Flickr intitulat Custom WordPress Logins. Acolo găsiţi surse de inspiraţie eventual, pentru că imaginile de acolo nu pot fi folosite direct în WP. Dacă nu vreţi să folosiţi nici un plugin atunci mergeţi direct la fişierele esenţiale. În directorul wp-admin, subdirectorul images, veţi găsi două imagini: login-bkg-tile.gif şi login-bkg-bottom.gif. Schimbaţi-le după cum doriţi!

img8

Dacă modificarea imaginilor vă sperie, puteţi folosi imagini pregătite de-a gata. Descărcaţi această arhivă unde veţi găsi câteva seturi cu cele două imagini în diverse nuanţe. Nu mai rămâne decât să le înlocuiţi cu cele originale din calea amintită mai sus. Desigur, atenţie mare, un update al WordPress-ului va readuce/suprapune imaginile iniţiale (caz în care trebuie să le repuneţi). Şi poate de la WP 2.5 fişierele ori tot designul va fi altul – nu ştim încă. Oricum, în arhiva indicată anterior veţi şi un set de icoane WP ce pot fi folosite după imaginaţie. Nu ştiu sursa (am luat arhiva de pe RapidShare şi am pus-o pe DivShare, într-un cont de-al meu).

img9


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *