Cairo: o nouă înfăţişare


Cairo, nu, nu este vorba despre oraşul egiptean, ci despre o nouă înfăţişare/organizare a desktopului dumneavoastră. Proiectul după cum spune şi sloganul (Welcome to the revolution) se vrea o schimbare majoră în modul de a interacţiona cu sistemul de operare Windows, nu numai printr-o înfăţişare nouă dar şi printr-un mod mult mai comod/practic de a organiza desktopul.

img23

Momentan proiectul se află în faza incipientă (alfa privat), ceea ce înseamnă că doar o mână de oamenii au posibilitatea de a-l testa. Fiind vorba despre un proiect arăt de tânăr este posibil ca în fază sa finală să semene foarte puţin cu ce se vrea acum a fii. Proiectul propune multe elemente noi (unele dintre ele putînd fii găsite şi în programe separate, dar niciodată toate acestea nu au fost puse laolaltă). Unul dintre elemente este acela de a înlocui meniul start cu o bară care se vrea mai practică. De asemenea un desktop mai dinamic care îţi permite acces rapid la orice fişier din calculator.

Informaţii detaliate despre program nu au apărut încă, însă din cele cîteva imagini de mai jos va veţi putea face o idee (eu zic una destul de bună). Totuşi dacă nu sunteţi mulţumiţi vizitati pagina proiectului, avînd în vedere că o imagine face cât 1000 de cuvinte (spun aceasta deoarece pe lîngă un mic istoric al proiectului nu cred că veţi găsi ceva nou pe lângă ce am prezentat eu – depinde când citiţi materialul) vă recomand să vizitaţi rubrica Downloads, această oferă diverse capturi spre descărcare care ar putea juca un rol important în formarea unei mai bune proiecţii. Secţiunea Features a paginii este în proces de actualizare, deci să sperăm că vom afla lucruri noi curînd. Pentru cei care sunt cunoscători ai limbii engleze forumul din cadrul pagînii ar putea fii de mai mare ajutor. Dacă vreţi să rămîneţi la curent cu noutatile se furnizează şi un flux rss.

img24

img25


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *