1421.tv: Istorie interactivă


Civilizaţia chineză ne uimeşte pe zi ce trece. Cunoştintele dobândite de acest popor cu mult înaintea celor europene este demonstrată în multe cărţi şi tratate. Însă sunt sigur că nu multă lume cunoaste faptul că chinezii au fost primii mari descoperitori al planetei (cel puţin aşa afirmă creatorii sitului). Cînd spun mari descoperitori mă refer la descoperirea Americii, la călătorii de distanţe uriaşe… mai multe veţi descoperi pe pagina pe care o vei prezenta în continuare.

img43

Dovezi în legătură cu marile descoperiri geografice sunt prezentate pe situl 1421.tv – din păcate doar cunoscătorii limbii engleze pot savura acest site. Este unul foarte interactiv şi care oferă informaţii într-un format plăcut. Deosebit de interesante sunt paginile Evidence şi Maps. Pagina Evidence încearcă să ne convingă într-un mod ingenios structurat asupra realităţii faptelor prezentate. Printre facilităţi întâlnim o căsuţă de căutare printre dovezi, dar şi un topic cu întrebările cele mai vehiculate alături de răspunsurile la acestea. Pagina Maps poate că este cea mai atractivă: aici apar două categorii de hărţi. Hărţile de călătorii unde utilizatorul parcurge pas cu pas călătoriile, la fiecare pas important fiind afişate informaţii. De asemenea găsim hărţi ale zonelor explorate de aceşti bravi descoperitori, navigarea este foarte facilă – prin clicarea pe un punct anume de pe hartă ne sunt oferite informaţii despre prezenţa călătoriilor în zonele respective. În cazul celei de al doilea tip de hărţi avem şi opţiunea de mărire a hărţilor. Situl prezintă şi o galerie, destul de săracă în imagini, dar care sunt foarte elocvente.

img44       img45

Dacă doriţi să aprofundaţi subiectul există şi o pagină cu alte adrese, unde puteţi să vă potoliţi setea de informaţii pe subiectul abordat. De asemenea, dacă doriţi să rămâneţi la curent cu noutăţile de pe acel sit, puteţi să vă abonaţi prin email la acestea. O facilitate importantă este aceea de a împărtăşi cu prietenii informaţiile trimiţându-le articolele direct prin email. Vă urez navigare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *