GMail: Reguli importante


Dacă aveţi probleme cu identificarea (logarea) la GMail s-ar putea să fie o simplă problemă tehnică. Fie a lor (şi atunci trebuie să aşteptaţi), fie a Dvs (caz în care vă recomand să încercaţi cu un alt navigator – dacă merge înseamnă că la primul e o problemă şi atunci de exemplu aţi putea începe de la curăţirea cache-ului şi cookie-urilor navigatorului). Dar se poate să fie şi un semn grav, cum că tocmai v-a fost blocat contul de email. De aceea cred că ar fi bine să ştim câteva dintre regulile pe care trebuie să le respectăm dacă nu dorim blocarea temporară sau pe vecie a contului.

img14

Regula 1: Dacă folosiţi POP sau IMPAP pentru contul GMail (de exemplu pentru a citi/scrie folosind Outlook Express sau Thunderbird) atunci fiţi conştienţi că un email poate fi trimis la maxim 100 de persoane deodată. Dacă depăşiţi limita contul GMail va fi blocat o zi şi veţi putea citi mesajul "550 5.4.5 Daily sending quota exceeded."

Regula 2: Dacă folosiţi GMail din navigator, un email poate fi trimis deodată la maxim 500 de persoane. Dacă depăşiţi, penalizarea este de 24-72 de ore, Dvs primind mesajul de eroare "Gmail Lockdown in Secton 4".

Regula 3: Verificaţi mereu adresa destinatarilor înainte să apăsaţi pe Send. Dacă un mare număr de adrese de email fie nu există, fie generează eroare, contul poate fi dezactivat.

Regula 4: Folosiţi emailul măcar o dată la nouă luni… altfel îl puteţi pierde definitiv.

Regula 5: Folosiţi cu cap orice aplicaţii sau suplimente Firefox sau widget-uri (sau orice altceva) ce foloseşte în mod automat GMail. De exemplu programele ce transformă contul GMail într-un fel de harddisk online violează condiţiile de utilizare. Probabil nu veţi păţi nimic, dar nu e sigur…

Regula 6: Atenţie şi la conţinut. Fie că e vorba de spam sau de distribuirea de materiale ilicite, GMail nu va interveni… până nu depăşiţi o limită. În fapt regula e mult mai simplă: dacă ţineţi la contul GMail nu transmiteţi nimic nepotrivit prin email.

Poate doriţi să citiţi următoarele materiale din help-ul Google:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *