Hydra: IE în haine de Office 2007


Bucăţica de captură de mai jos (via Softpedia) ne introduce un navigator nou: Hydra. Mă rog, aproape nou. E de fapt Internet Explorer 7 cu nişte haine noi. Dar nu e vorba doar de o temă aplicată la IE. E o haină mult mai elaborată, cu multe buzunare, facilităţi de fapt. Autorul se laudă că e un IE mai bun, dar până acolo mai are o cale destul de lungă de parcus. Nu l-am testat, dar mi-au plăcut mult capturile de pe Snapfiles (de unde am luat captura a doua) şi Softpedia. Vă invit să le vedeţi căci Hydra arată într-adevăr bine cu tema de la Office 2007.

img46

Atenţie: pentru rulare programul are nevoie de .NET Framework 2.0 instalat. Să vedem cu ce se laudă. Lista e lungă şi conţine unele lucruri evidente (navigare cu taburi… păi ce aplicaţie modernă nu foloseşte astăzi tab-uri?). Am reţinut câteva:

– identificări (logări) automate: se dau datele de identificare pentru anumite situri, se protejează generic cu o parolă master şi apoi identificarea se face automat la navigarea paginilor asociate
– completare automată de formulare: o altă facilitate salvatoare de timp
– numeroase bookmarklet-uri
– suport parţial pentru scripturi GreaseMonkey
– extragerea rapidă a linkurilor şi/sau imaginilor dintr-o pagină web
– cititori pentru fluxuri RSS, configurabil ca aspect
– administrator de descărcări (unul dintre punctele cele mai slabe în acest moment… dar proiectul progresează)
– posibilitatea ascultării posturilor de radio din navigator
– altele…

img47

Proiectul are şi o latură caritativă despre care puteţi citi pe sit. Sunt curios dacă Hydra bate (acum cel puţin) IE + addon-ul IE7Pro. Dacă cumva testaţi Hydra nu uitaţi să ne împărtăşiţi şi nouă impresiile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. deny spune:

    Lupul paru-si schimba, dar naravul nu.

  2. sunshine64sm spune:

    Trebuie să fii bolund la cap să-ţi bagi aşa meniuri de complicate pentru o aplicaţie care se doreşte cît mai simplu de folosit. Dar se pare că numărul zăpăciţilor care le place „jaluzelele” celea a-la-maicrosoft creşte pe zi ce trece. FireFox e cu mult mai bun, mai estetic şi mai eficient din toate punctele de vedere. Cine nu crede, îl sfătuiesc cu mare prietenie să încerce Foxu’ …


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *