Noutăţi legate de GTalk


Săptămâna trecută parcă, facilitatea de chat din GMail a adăugat o nouă opţiune, mult aşteptată de mulţi: starea Invisible. Aceasta permite – ca la Yahoo! Messenger – să poţi vedea cine este online şi să poţi iniţia discuţii, dar fără să apari online altora. Problema este că dacă foloseşti între timp şi Google Talk (programul) atunci starea Invisible dispare în favoarea la cea din program. Într-un mod ciudat de straniu, Google continuă să aibă aceeaşi idee implementată în trei moduri diferite (program, widget, chat în email) sporind cu fiecare nouă facilitate confuzia. Eu personal folosesc (şi) programul, deci nu pot folosi "ascunderea".

img40

O altă noutate are vârsta de două zile: Google Talk chatback. Iată aici anunţul oficial. Ideea este următoarea: dacă aveţi un sit personal şi vreţi să fiţi contactabil de către prieteni, sau poate un blog de firmă şi vreţi să puteţi fi contactat de clienţi, acest chatback poate fi o soluţie bună. Atenţie: nu este un multi-chat, ceea ce înseamnă că dacă mai multe persoane vă vor contacta deodată, firele de discuţie rămân diferite. Tot ce trebuie să faceţi pentru a folosi noutatea este să introduceţi un mic cod (e iframe) eventual în sidebar la blog sau în pagna de contact. Astfel vizitatorii vor şti dacă sunteţi online şi dacă sunteţi liber (sau puteţi chiar "împărtăşi" ce faceţi prin status message. După cum vedeţi din captura de mai jos, lucrurile sunt foarte simple. Dând click pe link-ul Edit puteţi particulariza ce apare în "bula" de dialog.

img41

Ca demonstraţie includ mai jos un chatback badge dar pe care îl voi elimina în caz de abuz. Nimănui nu cred că îi place să fie tot la câteva minute deranjat prin mesageria instant. Dar dacă aveţi ceva esenţial de comunicat şi dacă mai e activ mai jos chat-ul, puteţi încerca.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Raimi spune:

    Si eu folosesc mai mult programul. E aiurea intr-un fel ca nu se lucra si la program, ci mai mult la chatul din e-mail pentru dezvoltare. De fapt e de gandit ca din cati au conturi Gmail probabil putini si-ar instala si Gtalk separat, asadar Google pentru a-si implementa mai bine chatul il dezvolta in serviciul de e-mail. Nu e rau, ba chiar binevenit mai ales daca te afli in miscare si daca nu vrei sa instalezi pe de alta parte G-talku, insa ar fi fain ca cei de la Google sa dezvolte in paralel cu chatul din e-mail si programul de sine statator. Oricum au o politica interesanta de dezvoltare a chatului… dar cu toate acestea imi place si are un farmec aparte tocmai prin simplitatea lui.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *