Windows Vista: Games – O privire mai atentă asupra noului Solitaire


De vreo câteva luni (o dată cu un nou sistem) am trecut şi eu la Windows Vista. Până aici nimic ciudat, ba aş spune că îmi place foarte mult interfaţa, cu riscul ca unii dintre dumneavoastră să mă combată. E drept că Vista are neajunsurile sale, dar nu acesta este scopul articolului. Având o versiune Business, nu avea pre-instalat pachetul de jocuri.

Fiind desigur un fan al CNet, pe lângă faptul că mai scriu din când în când, am citit un articol despre optimizarea sistemului de operare (vezi: Vista: scăpaţi de ce nu e necesar) şi pe lângă dezactivarea unor module care consideram (de comun acord cu articolul) că nu îmi sunt necesare am ajuns să activez modulul Games.

Până aici nimic interesant, mai ales că zilele au trecut, am fost ocupat şi nici nu i-am dat importanţă. Până azi, când mi-a sărit în ochi (colorat fiind cu altă culoare după instalare). Ce am văzut? Mai multe jocuri decât în XP! Printre acestea un joc de şah, jocurile de cărţi clasice (freecell, solitaire, hearts, spider solitaire), binecunoscutul minesweeper, un joc cu bile, mahjong şi un joc foarte interesant pentru copii. Pe deasupra ar trebui subliniat faptul că toate aceste jocuri vin cu o interfaţă grafică extraordinară şi sonor pe măsură.

Ar trebui menţionat că CNet.ro conţine un articol (Unde sunt jocurile din Vista?) – pe care vi-l recomand – în care se prezintă pe larg activarea jocurilor sub Windows Vista, dar şi în mare noile jocuri (inclusiv fotografii).

Aţi observat desigur clasicele jocuri de la Windows, dar nu le veţi recunoaşte în totalitate în noua interfaţă. Să luăm ca exemplu Minesweeper-ul:

minesweeper.jpg

Toate aceste jocuri permit utilizatorului să aleagă nivelul de experienţă şi sunt însoţite (cel puţin pentru nivelul începător – begginer) de explicaţii detaliate cu ce trebuie să facă şi cum.

Aş dori să mă opresc puţina supra jocului Solitaire, despre care cu siguranţă toţi am auzit.

solitaire.jpg

Jocul conţine tot două meniuri Game şi Help. Meniul Help conţine documentaţia de ajutor (despre cum se joacă solitaire, cum se ajustează opţiunile şi cum se salvează jocurile, respectiv se continuă un joc salvat) şi o informare asupra versiunii jocului.

Meniul Game permite iniţierea unui joc nou, anularea mişcării anterioare de cărţi, ajutor în mutarea cărţilor, statistici (scor maxim, data jocului, jocuri câştigate, jocuri pierdute, procent de câştig, etc.), opţiuni (animaţie, sunet, ajutoare, continuare joc salvat, salvarea jocului la ieşire, felul scorurilor şi felul împărţirii cărţilor), alegerea stilurilor de joc (înfăţişarea cărţilor şi a fondului jocului) şi desigur ieşire.

Un joc arhicunoscut nu cred că necesită o prezentare în detaliu, aşa că vă invit pe cei pentru care este posibil să încercaţi singuri noua interfaţă pentru Jocuri oferită o dată cu Windows Vista.

Lectură suplimentară:
Unde sunt jocurile din Vista?
Vista: scăpaţi de ce nu e necesar


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *