Versuri la clipurile de pe YouTube


Dacă Mihai tot a scris despre YouTube, să rămânem în preajma subiectului cu o facilitate foarte utilă celor care privesc frecvent clipuri muzicale pe acest sit. Un mic script ce poate fi folosit doar dacă folosiţi suplimentul GreaseMonkey pentru Firefox. Odată instalat acest script, în mod "magic" veţi găsi în coloana din dreapta o nouă secţiune, intitulată Lyrics (vedeţi mai jos). S-ar putea să nu meargă întotdeauna perfect, dar sunt puse la dispoziţie câteva opţiuni (adică situri cu versuri) şi e mare şansă – pentru piesele cunoscute cel puţin – ca scriptul să meargă. Pentru a găsi piesa, scriptul caută numele solistului şi al piesei din titlul piesei YouTube… noroc că de regulă cei care publică le includ din start în titlu. (Dacă nu aţi văzut niciodată clipul de mai jos şi vă intrigă, merită să îl vedeţi aici.)

img12

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus scriptul aşa. Dar cum nu îmi place să închei prea rapid, în speranţa că acest script GreaseMonkey (şi alte multele prezentate de noi de-a lungul timpului) v-a plăcut, vă ofer câteva linkuri toate de la CybertnetNews, unde Ryan publică frecvent colecţii utile de astfel de scripturi. Iată câteva articole:

Şi încă o recomandare de final. Un script GreaseMonkey poate fi transformat într-un supliment Firefox (dacă aşa consideraţi că e mai uşor de folosit sau distribuit). Astfel sunt realizate extensiile scrise de Gina Trapani pe LifeHacker. Un fel de tutorial pe această temă găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *