InstaCalc… şi faci calcule instant!


Am văzut vineri că unul dintre cele mai citite materiale din februarie 2007 – de acum un an deci – a fost despre nişte programe de Matematică pentru copii. Astăzi vă propun să vedem deci câte una şi alta legată de matematică. Şi voi începe în acest articol cu un excelent calculator online: InstaCalc.com.

img22

Am rămas uimit de puterea acestui calculator online care permite să faci rapid calcule aritmetice, chiar şi trigonometrice, precum şi diverse convertiri de unităţi. După cum vedeţi în captura de mai sus, sunt puse la dispoziţie implicit cinci linii dar puteţi adăuga mai multe dând click pe +5 Rows de sub ele. În fiecare linie puteţi scrie o formulă de calculat şi rezultatul va fi afişat imediat în dreapta. De asemenea puteţi defini variabile. Dacă în linia 3 aţi scris să zicem 4*4, puteţi referi acest rezultat cu R3.

Daţi click pe Get Starded (e în dreapta de tot) pentru a vedea comenzile acceptate. Sunt multe şi poate vor deveni în timp şi mai multe. Micul meniu de deasupra liniilor de calcul permite curăţirea lor, scrierea unei note, ba chiar şi crearea de link la nişte calcule făcute (vedeţi aici), lucru util dacă vrei să trimiţi acele calcule cuiva. De asemenea se pot crea şi grafice cu acest minunat instrument online. Iată cum în doar câteva secunde am obţinut graficul de mai jos (sunt trei tipuri de grafice posibile şi mai multe scheme de culori):

img23

Se pot crea şi "calculatoare" personale, dacă aveţi anumite formule speciale. Acestea pot fi salvate şi reutilizate ulterior (de Dvs sau de alţii). Calculatorul permite şi inserarea lui în propriile pagini (embed), facilitate care nu a mers în testele mele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *