Alarmă la terminarea bateriei unui laptop


Am primit ieri o solicitare din partea unui cititor care avea o problemă cu notificarea terminării bateriei laptopului său şi doresc să îi mulţumim pe această cale că a întrebat, îndemnând toţi cititorii care au de adăugat ceva unui articol, sau doresc clarificări să trimită comentarii şi/sau e-mail după caz.

Terminarea bateriei poate surprinde pe oricine mai ales când nu acordă destulă atenţie acestui aspect. Dacă alarma proprie Windows-ului nu vă mulţumeşte (un balonaş şi o alertă sonoră scurtă), puteţi încerca un program specializat în atenţionări de acest gen.

Laptop Alarm este un program gratuit care va emite o alarmă cu volum puternic în cazul deconectării energiei electrice, a mouse-ului, mişcării mouse-ului şi/sau shut down, stand by.

laptop-alarm.png

Legătură externă: http://www.syfer.nl/ (fişierul de download are 350kb)

Battery Power Monitor 1.0 nu este tocmai o alarmă, ci mai degrabă ajută la verificarea nivelului de energie din bateria laptop-ului dumneavoastră. El afişează vizual nivelul bateriei alături de informaţii despre statutul bateriei (încărcare, conectat la reţeaua de energie sau descărcare), timp de funcţionare rămas şi viaţa rămasă a bateriei.

battery_monitor_2.jpg

 

Legătură externă: http://www.duomart.com/ (fişierul de download are 1,83 Mb)

Dacă totuşi doriţi ceva mai mult, există PowrClik, un manager care cuprinde mai multe funcţii: management a salvării energiei, funcţii de oprire, de hibernare, etc. Progrămelul are o funcţie de prevenire forţată a opririi Windows (execuţie forţată şi sunet de alarmă).

powrclik.jpg

Legătură externă: http://genntt.webs.com.ua/ (fişierul are 315 kb)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *