Ezmo se închide


Pe Digg.com tocmai se naşte o ştire proastă: Ezmo se închide. Despre acest serviciu ne scria acum o lună Jurgen. Încă pe prima pagină a sitului stă scris: "Ezmo este un serviciu web gratuit care permite găzduirea tuturor fişierelor Dvs în format MP3, permiţându-vă să le ascultaţi când sunteţi online." Da… precis… Probabil în câteva ore pagina va fi actualizată conform anunţului de pe blogul Ezmo.

img35

Într-o traducere foarte aproximativă, anunţul sună astfel:

După lungi dar nereuşite încercări de a asigura un viitor financiar sigur pentru Ezmo, vineri patronii au decis închiderea serviciului şi desfiinţarea companiei. Este o zi tristă pentru noi toţi de la Ezmo şi pentru toţi cei care au început să folosească curent serviciile Ezmo.

Pentru noi a fost mereu clar faptul că Ezmo trebuie să fie un serviciu gratuit pentru toţi utilizatorii. Modelul nostru de venituri se baza pe vânzări (şi promovare) de muzică, pentru care era nevoie de un fel de colaborare cu casele de discuri. Am avut întâlniri repetate şi am iniţiat contacte cu casele majore din industria muzicală, dar disponibilitatea lor de cooperare la găsirea de soluţii inovative pentru vânzarea de muzică pare inexistentă. Termenii lor nu au fost compatibili cu condiţiile în care operează companiile la început. Suntem însă absolut încrezători că servicii asemenea lui Ezmo vor avea o importanţă semnificativă în viitor, dar lipsa de cooperare şi chiar ameninţările penale din partea caselor de discuri şi organizaţiilor lor a făcut necesară găsirea unei finanţări care să asigure viitorul companiei. Fără această finanţare, Ezmo nu are altă alternativă decât să închidă serviciul şi deopotrivă compania.

Dacă doriţi să încercaţi servicii alternative, similare cu Ezmo, cei mai apropiaţi concurenţi sunt Anywhere.fm şi Mediamaster.com.

Pentru a vă da timp să găsiţi alte mijloace de a vă bucura online de muzică, vom menţine serviciile deschise până vineri, 14 martie. Ezmo va fi apoi închis şi toate conturile şi muzica şterse de pe Ezmo. Dacă aveţi întrebări, vă rog să ni le trimiteţi prin email, de exemplu lui Audun (audun@ezmo.com) sau lui Stale (stale@ezmo.com) sau la oricine altcineva din echipă.

Dacă deja aţi început să folosiţi Ezmo, reţineţi termenul limită pentru a vă "rezolva" colecţia online: 14 martie 2008.

O zi tristă, nu? 🙁

PS: Nu ca o alternativă neapărat, dar aş vrea să precizez că mi-am încărcat câteva fişiere audio în contul gratuit de 5GB de la AOL şi m-am bucurat să văd că îmi pot asculta muzica online. Şi vine cu o viteză suficient de bună pentru a nu exista întreruperi la audiţie! E un player flash simpluţ, dar care permite să sari de la o piesă la alta, să le asculţi în buclă (repeat) sau aleator (shuffle), să reglezi sonorul… Eu sunt mulţumit. Iată o captură…

img36


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Emil spune:

    Eu chiar folosesc Ezmo si mi s-a parut o idee buna. Problema e ca acum nu stiu cum sa fac sa-mi mut muzica de acolo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *