In-Beta: despre proiectele noi


Internetul românesc nu este lipsit de webaplicaţii interesante, dar nu ştiu prea multe locuri centralizate. In-Beta.blogspot.com este un astfel de loc şi sunt bucuros că există. Blogul îi aparţine lui Cristian Manafu, dar cel puţin parte din recenziile siturilor în beta sunt semnate chiar de deţinătorii lor (cel puţin aşa se deduce din exprimările de acolo; ex "promovăm" şi nu "promovează"). Pentru fiecare din situri putem afla: numele lui, adresa web, managerul, o scurtă descriere, avantaje, stadiu şi observaţii.

img93

În primul post de pe acest blog, din 24 ianuarie, Cristian explică faptul că ideea a fost "de a crea un loc în care proiectele şi ideile noi să primească un feedback constructiv din partea tuturor celor care pur şi simplu vor să dea o părere de ajutor" (probabil e o combinaţie între "să dea o mână de ajutor" şi "să îşi dea cu părerea" constructiv). Din păcate pentru moment dimensiunea aceasta, a implicării cititorilor, nu e la cotele dorite (unele situri semnalate au zero comentarii), dar informarea în sine despre aceste proiecte este deja un lucru excelent. Am aflat de acolo despre mai multe situri interesante, care sper să iasă cât mai curând din beta şi să fie viabile.

De exemplu ultimele două situri prezentare în acest moment au cumva obiective similare:

  • iCumparaturi.ro – "un website dedicat exclusiv reducerilor şi promoţiilor din comerţul online românesc"
  • Cuponix.ro – "dedicat în exclusivitate publicării cupoanelor de reduceri pentru magazine online"

Mi s-a părut interesant şi proiectul ebright.ro: "primul stand digital de presă din Romania. Îţi vom livra direct pe desktop ziarele şi revistele preferate înainte de a ajunge la chioşcurile de ziare. Le vei putea rasfoi online şi offline în orice moment."

img94

Interesant – dar pentru moment nu îi dau viaţă lungă – e şi FisierulMeu.ro, unde, atenţie, poţi publica oricâte fişiere, ce vor fi găzduite nelimitat, fără să trebuiască să îţi deschizi cont. Interesant e că se poate face căutare printre fişierele publicate, ceea ce poate creşte tentaţiile depozitării unor fişiere apărate de copyright (pe care FisierulMeu.ro se angajează să îl respecte, ştergând fără preaviz orice material problematic din acest punct de vedere).

Veţi găsi acolo scurte informări şi despre alte proiecte româneşti în beta. Dacă vă interesează cel mai bine este să vă abonaţi la fluxul RSS al blogului In-Beta.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *