Şi din nou iconiţe peste iconiţe


Webmasterii nu se pot sătura de iconiţe! Dacă faci o webaplicaţie ai nevoie de iconiţe pentru diversele acţiuni (adăugare, ştergere, editare, nou, căutare…). Într-un sit obişnuit ele pot fi utile pentru navigare (înainte, înapoi, sus), pentru servicii (rss, email) sau pur şi simplu pentru a da culoare. Ce mai: iconiţele prind mereu bine. Jurgen, mare colecţionar de linkuri, a strâns mai multe astfel de linkuri. Şi eu câteva. Pregătite pentru un (nou) articol despre iconiţe. Dar iată că ieri Smashing Magazine a dat lovitura reunind şi ceea ce doream noi să recomandăm: 35 (Really) Incredible Free Icons Sets este chiar aşa cum spune titlul!

img102

Evident că cei care nu doresc să se amestece în mulţimea siturilor ce folosesc iconiţe gratuite au mereu posibilitatea de a comanda iconiţe personalizate şi apărate cu drepturi de autor. Pentru toţi ceilalţi însă colecţia de la Smashing Magazine (care, atenţie, trimite cu linkuri către paginile ce găzduiesc iconiţele – e riscul să dispară în timp, aşa că poate veţi prefera să le salvaţi cât mai rapid într-un loc sigur) este nemaipomenită.

img103

Dar resursele colectate în articolul amintit nu sunt bune doar pentru webmasteri. Veţi găsi şi iconiţe ce pot fi utilizate în Windows dacă doriţi să schimbaţi aspectul unor foldere sau fişiere. Şi e vorba de pachete unele cu peste o sută de iconiţe! Şi unele la rezoluţii impresionante (ex: 256×256, în format PNG). O descoperire plăcută graţie acestui articol a fost situl VistaIco.com unde se găsesc acum peste 150 de iconiţe mari, clare şi frumoase. Demonstrativ iată setul de iconiţe pus la dispoziţie pentru documente. Sunt şi în format PNG şi în format ICO (mai uşor şi mai rapid de folosit pentru a schimba iconiţe în Windows).

img105

În fine, aş încheia cu un alt link, spre un articol apărut azi-dimineaţă: Social Bookmarking Icons Collection. Titlul spune din nou totul (pentru cei fără imaginaţie pun şi captura de mai jos).

img104


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O alta colectie de iconite (probabil unele se suprapun, imposibil de urmarit toate site-urile propuse, insa sigur fiecare va gasi ceva pe gustul sau) este oferita in aceasta pagina web.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *