BurnAware Free Edition


Dorind să inscripţionez ceva, am dat peste acest program BurnAware Free Edition. Eram la un calculator ce nu avea nici un program pentru ars DVD-uri aşa că am sărit pe primul ce mi-a ieşit în cale. Şi am rămas plăcut impresionat.

img123

De fapt e vorba de o suită de mici executabile, ce se lansează din interfaţa comună ce o vedeţi mai sus. Practic ştie să facă trei lucruri majore: să scrie date, să scrie imagini (ISO), să scrie audio sau video. Cel mai des veţi folosi probabil scrierea de date. După cum ne-am aştepta, tot ce trebuie să facem este să indicăm directoarele sau fişierele, apoi apăsăm butonul roşu şi începe inscripţionarea. E chiar simplu şi fără butoane şi ferestre cu zecile ca să te încurce. Pentru scrierea unei imagini tot ce trebui făcut este să indicăm imaginea: programul o va inscripţiona corespunzător. În fine, pentru CD-uri audio de exemplu, programul va face automat conversia dacă de exemplu folosiţi ca format sursă formatul MP3.

O prezentare mai detaliată la ce poate acest program găsiţi aici. A, să mai spunem că ştie şi să şteargă CD-uri (evident, dacă sunt reinscripţionabile). Ce nu ştie să facă (pentru că din titlu aţi dedus că există şi o versiune comercială)? Nu ştie să scrie CD-uri bootabile, să creeze imagini… lucruri neinteresante pentru mulţi utilizatori casnici. După mine acest program se poate potrivi perfect multora în locul complicatului şi masivului (şi comercialului!) Nero. Încercaţi-l! Versiunea gratuită e excelentă şi nu vă bâzâie invitându-vă să cumpăraţi versiunea comercială.

img124


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Ce bine ca exista si alternative gratuite… Eu folosesc de exemplu pentru prelucrari foto nu prea complexe, doua programe de editare gratuite: photofiltre si photoscape, si sunt multumit de ele. De asemenea Gimp-ul poate satisface si nevoi mai complexe de editare foto. Concluzia: sunt si programe gratuite excelente care fac aceeasi treaba asemenea celor comerciale, de regula cele comerciale sau PRO-urile au cateva facilitati pe care ce-i drept le folosim prea rar sau aproape deloc.

 2. George spune:

  Eu unul folosesc DeepBurner (http://www.deepburner.com/), care are si suport pentru scrierea de CD/DVD-uri bootabile chiar si in versiunea gratuita.

 3. -Hawkeye- spune:

  Eu folosesc CDBurnerXP sau Burrrn (atunci cand vreau sa ard niste FLAC-uri) 🙂

 4. moroshan spune:

  Super oferta ! 🙂
  Folosesc cu succes CDBurnerXP, insa nostalgia kit-ului cu nume de imparat parca ma incearca adesea…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *