FolderShare intră în familia Live


CybertnetNews ne anunţă astăzi faptul că FolderShare, cumpărat de Microsoft în 2005, a devenit parte a familiei Microsoft Live. Este etichetat cu beta dar practic acum a avut loc doar o integrare în Live, serviciul fiind funcţionabil de mult timp. Iar Ryan se declară foarte mulţumit de el, ceea ce pentru mine e un garant bun.

img15

Prima pagină ne spune esenţialul despre ce poate acest program:

  • sincronizarea unor fişiere între mai multe calculatoare
  • partajarea unor directoare cu fişiere către prieteni

Evident, dacă Dvs vă partajaţi Dvs fişierele (adică Dvs pe post de prieteni), rezultatul este că:

  • aveţi acces la fişierele partajate de pe orice calculator conectat la internet

Acestea sunt cele trei funcţionalităţi esenţiale. Important este că toate acestea fără folosirea unui server online pentru depozitarea fişierelor, ceea ce spulberă motivele de îngrijorare (la capitolul securitate) pe care şi le-ar putea imagina unii. Pentru a folosi serviciul va trebui să descărcaţi un program: de remarcat faptul că există versiune pentru Windows dar şi pentru Mac! Bravo Microsoft: un program gratuit ce funcţionează sub ambele platforme… Poate va veni şi o versiune Linux? S-ar putea însă ca serviciul FolderShare să nu fie accesibil românilor. Eu nu l-am testat, dar de pe blogul WindowsVistaBlog.com văd că accesibilitatea figurează ca redusă la câteva regiuni (dacă merge şi din România poate ne confirma cineva). Am luat de pe acel sit următoarea captură de unde vedem că icoanele seamănă foarte mult cu serviciul SkyDrive, parte de asemenea a Microsoft Live. Să însemne oare că în viitor vom vedea poate o combinare a celor două? Ar fi excelent un program care să facă sincronizarea unor foldere cu contul SkyDrive, dat fiind că acum singura posibilitate de publicare e manuală, prin navigator.

img16

Pentru informaţii suplimentare vă recomand:

  • articolul de pe WindowsVistaBlog (cu multe capturi)
  • şi un articol mai vechi de pe CybertnetNews despre programul FolderShare (evident acum arată grafic diferit, fiind aliniat familiei Live)

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Maestre Capan, fiecare cu „defectele” lui, stii cum este… Ca tot am adus vorba, spune-mi si mie, rogu-te, cam ce vrea sa se-nsemneze fraza asta si cu cine tine in… liga noastra, p’acirea, ca io nik n-am priceput, crede-ma !!!? Acu fie ca sunt eu greu de cap, fie ca musai nu poate nimeni sa desluseasca genul, timpul samd, asa ca, oricum s-ar pune problema, help me plssssss: „Important este că toate acestea fără folosirea unui server online pentru depozitarea fişierelor, ceea ce spulberă motivele de îngrijorare (la capitolul securitate) pe care şi le-ar putea imagina unii”
    Stima si respect, fara margini 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *