Titan Backup: 5 licenţe gratuite pentru Dvs!


Dacă este cineva care să nu îşi fi pierdut vreodată ceva date de pe calculator şi să nu fi regretat că nu a avut o copie a lor… să ridice mâna! Problema cu copiile de siguranţă e că nu acordăm atenţie problemei – de regulă – decât când e prea târziu. Vă spune unul care într-o duminică s-a trezit cu un server cu zeci de situri la pământ şi care a aşteptat vreo 3-4 zile până când, mare noroc, de pe harddisk-ul care crăpase s-a mai putut recupera o mare parte din date. Şi credeţi că m-am învăţat minte? Doar parţial… Dacă acum laptopul pe care îl am mi-ar fi furat sau ar arde m-aş simţi întors în epoca de piatră fără atâtea date valoroase de pe el.

img23

Iar când necazul te loveşte, a te da cu capul de masă nu ajută 🙂 . Te ajută însă copiile de siguranţă pe care – sper, pentru binele tău – că le-ai făcut. Dintre diversele soluţii de backup una întinde astăzi mâna către cititorii CNet.ro oferind gratuit cinci licenţe (fiecare valabilă pentru 10 calculatoare). În ce condiţii? Aflaţi la sfârşitul articolului. Mai întâi să vedem despre ce este vorba. Neobyte Solutions este o companie românească cu sediul în Oradea şi birouri şi în SUA şi Belgia. Ea oferă un produs pentru backup numit Titan Backup, disponibil într-o versiune pentru utilizatori "casnici" (home solution) şi una pentru firme (business solution). Cele cinci licenţe oferite gratuit de Neobyte Solutions sunt din cele pentru firme, dar ceea ce nu înseamnă că nu se potrivesc şi utilizatorilor privaţi. Vom vedea mai jos mai exact. Dar mai întâi, pentru cei care citesc acest articol după expirarea concursului şi vor dori poate să ştie preţul programului, să spunem că soluţia home costă 39.95usd, iar la soluţia business se porneşte de la minim 3 licenţe, 29.95usd per licenţă. Există reduceri pe măsură ce se iau mai multe licenţe.

Şi acum să vedem mai îndeaproape programul. Soluţia home presupune că ai un calculator şi doreşti să îţi protejezi anumite date. Pentru aceasta se pot realiza copia de siguranţă poate fi depozitată fie local (adică pe acelaşi calculator), fie în reţea pe un alt calculator, pe CD/DVD sau memorii USB, sau pe un server printr-un cont FTP. Soluţia business vine în plus cu un server ce permite administratorilor de reţea să urmărească dintr-o interfaţă web (este o webaplicaţie scrisă în PHP şi folosind MySQL) situaţia backup-urilor. De fapt nu doar să urmărească: se pot crea şi executa sarcini, consulta log-urile şi altele. Pentru aceia dintre cititori care sunt interesaţi de varianta cu server (repet: administratori de reţele) recomandarea mea este să meargă pe situl producătorului pentru a vedea mai multe informaţii. Aici, în cele ce urmează, ne vom axa pe aplicaţia ce se execută pe calculatorul ale cărui date se doreşte a fi protejate (Titan Backup Business Workstation). Puteţi descărca programul de aici şi folosi gratuit timp de 15 zile. Aplicaţia, deşi scrisă de o firmă din România, are interfaţa doar în următoarele limbi: engleză, franceză, germană, turcă şi olandeză.

img24

Aveţi mai sus captura cu aplicaţia lansată. După cum vedeţi sunt patru operaţiuni esenţiale: Backup, My Tasks, Restore şi Sync. Vom vorbi mai detaliat despre Backup. Vă invit acum să daţi pagina pentru a vedea mai în detaliu folosirea acestui excelent program.


Pagini: 1 2 3

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

11 comentarii

 1. razvan p. spune:

  Am descarcat si eu de pe site si am testat programul si pot spune ca este o aplicatie excelenta. Poate fi folositor celor care isi instaleaza windows-ul foarte des sau celor care vor sa aibe toate setarile si aplicatiile cel mai des folosite la un singur click distanta (facilitatea de compresie ajuta foarte mult aici, la mine rata de compresie ajungand la 50% iar in cazul unor date mari se poate simti diferenta). O alta facilitate utila este locul de salvare al back-up-ului acoperind practic orice posibilitate: de la cei care salveaza pe calculatorul propriu (chiar daca e o idee proasta sa salvezi un backup pe acelasi calculator pe care l-ai facut 😛 ) pana la cei care folosesc stick-uri usb sau servere ftp .

 2. RottenKid spune:

  Nu o sa ma pun sa scriu despre cat de minunat este Titan Backup sau sa zic ca nu pot trai fara el numai de dragul unei licente. Sincer din ce am citit in articolul tau si apoi pe pagina oficiala singura chestie care m-a atras mai mult spre programul asta (comparam cu clasicul ntbackup) este in primul rand interfata (mult mai prietenoasa decat incruntata aplicatie microsoft). A 2-a chestie pentru care Titan Backup ia o bila alba este sistemul de notificare prin e-mail (pentru simplu fapt ca nu poti sta 24/24 legat de reteaua pe care trebuie sa o administrezi). A 3-a chestie si cea mai importanta din punctul meu de vedere este optiunea de a salva backup-ul pe FTP (chestie care mi-ar fi super de ajutor dat fiind faptul ca sunt un maestru al dezordinii printre cd-uri).
  Per total este o aplicatie care merita incercata si care la prima vedere te cam face sa-ti „palpaie” ochii dupa ea, ceea ce lasa un semn de intrebare la ora asta: „Oare nu o sa fie o dezamagire?” si tocmai pentru a scapa de aceasta intrebare ma voi juca cu trial-ul pentru a vedea cum se descurca.
  V-am salutat!

 3. mihai.floran spune:

  Nu scriu pentru a participa la concurs, pentru că oricum nu am dreptul, ci pentru a saluta iniţiativa companiei de a face o astfel de ofertă promoţională prin intermediul CNet.

  Cred că este o ocazie de a iniţia o campanie de comentarii mult mai puternică la nivelul site-ului.

 4. gabriel spune:

  Bravo Radu, laudabila initiativa celor de la Titan. Adevarul este ca un program de recuperat date nu trebuie sa lipseasca… niciodata din folderul nostru de… Softuri!

  Prietenii stiu de ce 🙂 .

 5. radu.capan spune:

  Până acum, poate greşesc, dar nu mi s-au părut prea explicite „înscrierile” în concurs. Avem trei concurenţi cumva (Razvan, Rottenkidt şi Gabriel) sau nu? Eu pornesc de la premisa că da (iar dacă nu e aşa, vă rog să îmi scrieţi prin pagina de contact). Iar următorii ce vor scrie: vă rog scrieţi explicit (ceva de genul: „mă înscriu”) ca să ştiu dacă doar vă exprimaţi o opinie sau o exprimaţi dorind să participaţi la concurs.

 6. Florin I. spune:

  M-am gandit sa ma inscriu la concurs pentru ca acum vreo doua saptamani tocmai i-am pierdut cumnatului meu niste informatii importante in timp ce salvam „muncitoreste” continutul hardului meu pe al lui, care tocmai atunci si-a gasit sa „decedeze”( pur si simplu a inceput sa scoata fum). Vazand acest articol, am zambit ( ca mai sunt si alti „visatori” cu capu-n nori) dar m-am gandit ce bine mi-ar fi prins o copie de siguranta!… Dar asta e. Viata merge inainte. Dar poate o fi mai usoara cu acest program de la Cred ca pentru asta e bun Titan Backup ! Pana acum nu am folosit nici un program de backup, si nu pot face comparatii, dar cred ca pentru asta e bun Titan Backup: ca face singur copiile (si chiar la registri si setari!) chiar daca eu uit sau ma gandesc ca nu o sa mi se intample chiar mie ceva rau. O astfel de initiativa e de salutat, ca poate sa trezeasca si pe unii mai adormiti, (ca mine) sa se gandeasca la solutii de siguranta … pentru orice eventualitate! Multumesc mult pentru ca ati scris despre ea! O s-o incerc!
  V-am salutat!

 7. George spune:

  Doresc si eu sa ma inscriu la concurs, pentru ca o aplicatie de back-up e neesara pe orice calculator.
  Eu stiu ca mie cel putin mi-au slavat de cateva ori multe batai de cap cu refacerea sistemului de operare.
  Plus ca o apicatie buna scrisa de romani e intotdeauna de laudat!

 8. Lucian spune:

  Ma inscriu… nu de alta dar au cam trecut 2 ani de cind nu am mai reinstalat sistemul de operare si as vrea sa vad daca softul e ok… nu dau jos versiunea trial pt. ca nu imi place sa ma complic. Oricum trebuie data mai multa importanta solutiei de backup dar tinind cont ca tot ceea ce am nevoie scriu pe dvd-uri… eh oricum sa vedem ce iese.

 9. Vio spune:

  Ma inscriu. As dori sa imi pot proteja datele personale cu el. Multumesc.

 10. radu.capan spune:

  Castigatorii au fost stabiliti. De catre un sit. Aleator. Mai multe informatii aici.

 11. tudor spune:

  L-am folosit. E super programul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *