Creative Docs .NET


În ultimele zile am fost tot entuziasmat de diverse "descoperiri". Fie situri, fie programe. Şi credeţi-mă nu mă entuziasmez prea uşor. Uite că Digital Inspiration m-a bucurat pe ziua de astăzi introducându-mi Creative Docs .NET. E vorba, în opinia DI, de o alternativă gratuită la Adobe Illustrator şi Corel Draw. Nici unul din aceste programe nu îl folosesc în mod curent aşa că nu pot susţine sau infirma comparaţia, dar cu siguranţă este un program extraordinar de complex şi mă mir sincer că nu am mai auzit de el până acum. Este un editor vectorial cu o interfaţă elegantă şi destul de intuitivă (trebuie puţină acomodare, dar e normal la urma urmei).

img58

Programul este gratuit pentru uz necomercial. Versiunea pe care am testat-o eu, 2.1.9, a apărut în februarie 2008 şi se spune pe sit că se lucrează intens la program. Interfaţa, prin modul de afişare şi grupare a acţiunilor, aminteşte parcă de Office 2007. Oricum, dacă ţineţi mouse-ul deasupra unui buton veţi afla ce face. În banda din stânga sunt o serie de instrumente de bază ce permit selectarea, mutarea, scalarea obiectelor, apoi desenarea de: linii, cercuri, elipse, triunghiuri, cuburi… scrierea de texte ş.a. În dreapta sunt proprietăţile disponibile… şi sunt multe!!! Se poate configura de la culoare la tipul de linie, de la gradient la textură. Şi lucrurile nu se opresc aici. puteţi deforma orice obiect selectat (în diverse feluri), sau transforma un text într-un contur de asemenea deformabil (vedeţi N-ul de mai sus, cum l-am "ascuţit"). Se poate scrie text pe curbe şi alte zeci de lucruri. Poate că cei ce folosesc Corel Draw vor găsi diverse hibe programului. Una singură o pot spune eu, acum: lucrează cu un format propriu, neputând deschide sau salva în formate tradiţionale (să zicem CDR-urile de exemplu).

Vă invit de pe situl aplicaţiei să citiţi pagina cu Features şi să vedeţi eventual exemplele ce le oferă – asta dacă doriţi informaţii suplimentare. Programul are aproape 10MB, deci poate fi descărcat rapid, într-un minut sau mai multe.

img59 img60


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *