Firefox 3 beta: Dacă doriţi să forţaţi lucrurile…


Sunt mulţi cei care folosesc deja Firefox 3, deşi e în beta. Cât l-am folosit eu – şi au fost zile întregi – s-a dovedit foarte stabil. Mai mult decât aceasta pe mine personal mă interesează consumul de memorie. Firefox 3 se laudă cu un consum mult mai mic de memorie lucru de care – cu doar 2-3 extensii instalate – uneori, doar uneori, mă îndoiesc. În fine, poate pe alţii nu îi interesează aceasta ci facilităţile noi. Oricare ar fi motivaţiile, o problemă comună la Firefox 3 e incompatibilitatea cu unele suplimente vechi.

img72

Evident, problema este în primul rând a autorilor suplimentelor care nu şi-au actualizat creaţia şi pentru ultimul beta. Dar există totuşi o cale de a forţa compatibilitatea. Pentru aceasta în bara de adrese scrieţi about:config şi daţi enter. Veţi vedea un mesaj de avertizare şi va trebui să daţi click pe I’ll be careful, I promise! Apoi în pagina deschisă daţi click dreapta şi alegeţi New, Boolean. Adăugaţi:

  • extensions.checkCompatibility
  • extensions.checkUpdateSecurity

Ambele trebuie setate pe false. În acel moment Firefox 3 nu va mai face verificările de compabilitate, astfel că un supliment neactualizat pentru versiunea beta va putea fi totuşi folosit. Atenţie! Nu degeaba se face verificarea de compatibilitate. Sunt două pericolele:

  • suplimentul să aibă scurgeri de memorie (consum mare) sau probleme de securitate sub Firefox 3 beta
  • să genereze erori astfel încât navigatorul să nu mai pornească

De aceea e recomandabil să folosiţi mereu doar suplimentele validate pentru Firefox 3 beta. Da, da, da… Cu unele v-aţi obişnuit atât de mult încât aveţi nevoie de ele neapărat. Adăugaţi cele două chei indicate mai sus şi ar trebui să meargă. Dacă navigatorul nu mai porneşte, nu vă panicaţi. Lansaţi prompterul pentru comenzi şi mergeţi până la folderul unde e instalat Firefox 3 beta (eu folosesc versiunea portabilă). Pentru lansare scrieţi firefoxportable.exe -safe-mode (sau firefox.exe dacă aţi instalat programul neportabil). Veţi avea o fereastră ce vă permite diverse lucruri, printre care dezactivarea suplimentelor. Le dezactivaţi, navigatorul se lansează, apoi mergeţi şi activaţi suplimentele sigure, mai puţin cel instabil a cărui ultimă adăugare a generat problema.

img73


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *