Trageri la sorţi cu Random.org


Vom îmbina plăcutul cu utilul. Partea plăcută este că vom avea câştigătorii celor cinci licenţe de Titan Backup 2 Business. Partea utilă este că vom afla totodată despre un sit care este util în astfel de situaţii. Este vorba de Random.org. Dar să vedem extragerea. Mai întâi am făcut o listă a celor care s-au "calificat". Şapte persoane.

img81

1. Răzvan P.
2. RottenKid
3. Gabriel
4. Florin I.
5. George
6. Lucian
7. Vio

Acum vine rândul sitului Random.org. Am ales Sequence Generator. Am dat să genereze o secvenţă aleatoare de la 1 la 7, primele cinci poziţii fiind câştigătorii. Şi astfel situl a tras la sorţi câştigătorii: 7, 3, 2, 5 şi 6. Adică: Vio, Gabriel, RottenKid, George şi Lucian. Voi trimite luni adresele lor de email firmei Neobyte Solutions pentru furnizarea cheilor de înregistrare (programul îl descărcaţi de pe web). Felicitări!!!

img85

Iar acum revenim la acest sit, Random.org. Poate vreţi să daţi cu banul şi nu aveţi nici o monedă la Dvs (doar hârtii de 100RON 🙂 ). Dacă aveţi acces la internet daţi cu banul prin acest sit. Haideţi să spunem că trei irlandezi vor să stabilească care unde merge, la mare sau la munte. Aleg Coin Flipper şi acolo 3 monede iar tipul de monedă euro irlandez. Un click şi au răspunsul (deodată!). Şi uite aşa, irlandezii – care ştim că sunt scumpi la capitolul bani – au ales fără să scoată vreo monedă din buzunar 🙂 .

img86

Se pot alege şi 10 monede şi moneda să fie… braziliană. Se poate da virtual cu zarul! De la 1 la 16 zaruri! La capitolul servicii gratuite mai găsiţi generator de numere întregi, generator de secvenţe (l-am folosit mai sus), generator de caractere (am generat de test sboAbA664Y – ar putea fi o parolă!), amestecare de liste (daţi o listă şi v-o "aiureşte"), generator de timp (hmmm… la ce ar putea fi util?). Programatorii ar putea avea nevoie – nu îmi prea închipui exact de ce – de o listă de 500 de numere aleatoare între nu ştiu cât şi nu ştiu cât. Cu acest program o pot genera rapid. Şi… nu o mai lungesc. Dacă vreodată aveţi nevoie de ceva aleator, amintiţi-vă de Random.org! E excelent! Iar pentru nevoi mai multe au şi servicii contra cost.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. RottenKid spune:

  Yeeeeey ! Cineva o sa se joace mult timp cu programul asta 😀 Thanks mum, dad & all my fans!

 2. razvan spune:

  Hahaha… Felicitari castigatorilor. Erau 5 licente si 7 participanti si s-a nimerit sa fiu tocmai eu cel care nu a castigat. Oricum viata merge inainte.

 3. gabriel spune:

  Multumim… pentru licenta.
  Oricum nu poti sa crezi ca… alegerile au fost… masluite!!!!
  Chiar ca asta e viata… in concluzie… NU RATATI ‘CNET.ro’.

 4. Dorosan spune:

  Am participat la multe concursuri unde targerea la sorti se facea cu acesta aplicatie. Este posibil sa fie doar o gafa concursul, ca nu am vazut sa publice nimeni nimic. (gen Emag, eCosmetic)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *