Ceasuri flash pentru pagini web


Am un prieten care de fiecare dată când începe un sit (noroc că nu sunt multe) prima oară pune pe el un ceas. Nu ştiu, e fixul lui, consideră că lumea care stă pe siturile lui trebuie să ştie în orice moment cât e ceasul. Pe unele situri se potriveşte – de exemplu pe un forum unde s-ar putea să pierzi zeci de minute – dar nu cred că chiar peste tot. Oricum, resursa folosită mereu de el este ClockLink. Sunt câteva zeci de ceasuri gata de folosit: un click pe View HTML tag şi aveţi codul de folosit în propriile pagini. Ceea ce nu îmi place este că dacă muţi mouse-ul peste ceas apare mare reclama la ClockLink. Nu există versiuni mai… gratuite? Punct de pornire e Google cu o căutare simplă: flash clocks.

img92

Mi-au plăcut ceasurile oferite de POQbum.com. Acesta din păcate îşi afişează „reclama” sub ceas. Pe POQbum.com veţi găsi şi alte instrumente flash, ce produc „chestii” precum cea de mai jos:

Să rămânem la ceasuri: o altă resursă interesantă este Csalim.com, ce oferă din nou zeci de ceasuri. O resursă ceva mai neinspirată este FreeFlashClocks.com. Aici nu se oferă codul de folosit în pagină, fiind invitaţi să descărcăm singuri ceasurile şi să scriem codul (lucru care pentru începători va fi chineză curată). În plus situl e aşa gândit încât să fie mare şansa să dai click aiurea, ghiciţi unde?, pe reclame desigur. Oricum, sunt şi acolo ceasuri interesante (culese de pe net). Închei cu ceasurile lui Adam Dorman, care le oferă spre descărcare ca arhive zip. Căutând cu Google veţi găsi şi alte resurse. Sunt! E cert că ClockLink nu e singura resursă. Mai jos aveţi trei ceasuri demonstrative: de la ClockLink (cu reclamă la mouse deasupra), de la POQbum (cu reclamă dedesubt) şi de la Csalim (cu reclamă la click). Faptul că pe web sunt zeci, sute de ceasuri flash gratuite nu trebuie să vă deranjeze ci să vă bucure: aveţi de unde alege pe acela care se potriveşte cel mai bine designului, ca formă şi culoare.

Dacă utilizatorii Dvs sunt 99,99% utilizatori de Windows, nu uitaţi că oricine poate vedea câte e ora privind la ceasul sistem, în dreapta-jos. Gândiţi-vă bine dacă chiar aveţi nevoie de ceas în pagina web.

Hopa, când să închei am dat şi de ceasurile de pe Superpimper.com. De fapt acum închideam taburile deschise pentru scrierea acestui articol şi mi-am dat seama că am sărit peste această resursă cu peste 350 de ceasuri flash. Sunt multe drăguţe, doar că în cod trebuie să faceţi puţină curăţenie de tot ce nu ţine strict de ceasul flash – şi atunci nu aveţi reclame nici la mouse peste, nici la click nici, sub ceas. Includ mai jos două (şi cu asta chiar închei).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. lucian spune:

  Unde pun codul ceasului??? unde pe pagina mea???

 2. Sakura spune:

  Între timp se pare ca FreeFlashClocks.com nu mai „oferă” nimic altceva decât reclame…

  Unul din puţinele locuri unde mi se pare potrivită plasarea unui ceas este cand headerul sau alt element grafic de pe site reprezintă o biserică ori o altă clădire care chiar are un ceas pe el. Şi atunci cred că este o idee bună plasarea unui ceas flash funcţional în acel loc, dar unul care sa reproducă cât mai fidel pe cel original (eventual prin transparenţă).

  Spui că „Dacă utilizatorii Dvs sunt 99,99% utilizatori de Windows, nu uitaţi că oricine poate vedea câte e ora privind la ceasul sistem, în dreapta-jos.”
  Aş adăuga că daca sunt utilizatori de Mac, oricine poate vedea câte e ora privind la ceasul sistem, în dreapta-sus. 🙂

 3. jürgen.toth spune:

  Spre completare un articol recent cu unele aplicatii noi pentru inserarea de ceasuri flash in pagini web (chiar daca articolul este in limba germana, linkurile sunt de urmarit): http://www.drweb.de/magazin/uhren-fur-die-website/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *