Roblogfest, ediţia 2008


"Roblogfest este o iniţiativă a lui Dragoş Novac avută pentru prima dată în anul 2006 şi făcută cu scopul coagulării comunităţii bloggerilor din România." Am citat această propoziţie introductivă cu o oarecare mirare: asocierea cuvântului iniţiativă cu "avută pentru prima dată" şi "făcută" mi se pare doar mie… neromânească? Ei, dar se poate greşeli mai mari să găsiţi şi pe la noi aşa că trecem mai departe.

roblogest2008.jpg

Cum necum Roblogfest a încheiat săptămâna trecută ediţia 2008 şi aici puteţi vedea câştigătorii. Am semnalat această competiţie şi în 2007 iar sentimentele mele rămân pe mai departe confuze. Probabil ghinionul, dar de la primul click din lista câştigătorilor am văzut un limbaj vulgar şi "umor" de toaletă. Iar dacă ne învârtim printre concurenţi vom găsi altele din aceeaşi "familie". Dar nu vreau să lungesc absolut deloc subiectul (i)maturităţii blogosferei noastre. Vizitând primul link dat veţi vedea care a ieşit cel mai bun blog (generic, personal şi colectiv), cel mai bine scris blog, cel mai nou blog…

Mă voi opri la două categorii din concurs. Mai întâi Cultură. Cel mai bun blog cultural a fost desemnat Bookblog.ro, despre care pe CNet.ro s-a scris în decembrie trecut. Urmează două bloguri noi pentru mine: Muzică clasică, etc. şi Terorism de cititoare.

Cealaltă categorie e mai de interes pentru cititorii noştri: Business/Tehnologie. Câştigătorii sunt: Dragoş Mănac – World Domination, Kapra’s blog şi Netuality. Au fost 49 de concurenţi şi m-am mai uitat peste alte bloguri (vedeţi aici lista) ce mi-au atras atenţia prin titlu. La final nu am găsit nici măcar un blog care să mă convingă să mă abonez la RSS. Punct.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Parca se potriveste putin la aceasta tematica, zilele trecute am dat de un top 50 al celor mai „tari” bloguri din lume: http://www.guardian.co.uk/technology/2008/mar/09/blogs


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *