Generator de date


Cam programator sau webdeveloper se poate întâmpla frecvent să ai nevoie de nişte date de teste. Multe, multe. Poţi scrie de mână (crimă curată) sau folosi nişte generatoare. Inspirat mi se pare GenerateData.com pe care l-am folosit de câteva ori şi acum am din nou ocazia pentru a mai demonstra unele lucruri legate de MS Access.

img32

Click pe tabul Generator pentru a începe. Veţi avea implicit câteva rânduri, câmpuri de fapt, goale. Specificaţi un nume pentru un câmp apoi alegeţi din lista derulantă tipul de câmp. Sunt predefinite câteva tipuri, mai uzuale: nume, telefon, email, localitate… Unele câmpuri pot fi configurate suplimentar. Dacă de exemplu vreţi un câmp numeric alegeţi Number Range şi apoi specificaţi între ce limite să fie numerele. Pot şi valori dintr-o listă specificată de Dvs, în acest caz folosind Custom List. La nume veţi vedea iarăşi opţiuni: prenume sau nume de familie? de sex masculin sau feminim? Evident nu sunt nume româneşti, dar pentru nişte teste cu date ce nu au o valoare în sine e foarte bine şi ala.

Mai rămâne să alegeţi câte înregistrări să fie generate şi sub ce formă (mai e şi opţiunea ca datele să fie specifice unor ţări: România nu apare deci nu ne interesează). Dacă lucraţi cu o bază de date MySQL veţi folosi evident SQL. Eu acum însă doresc muuuulte date generate aleator pe care să le folosesc în MS Access. Aleg atunci ca datele să fie exportate în format… Excel. Da, nu există posibilitate de exportare în format MDB, dar nici o problemă. Alegem deci formatul şi apăsăm Generate. După caz salvăm fişierul rezultat sau copiem datele din navigator.

img34

Cu datele în Excel au fost unele probleme. Dar dacă am deschis fişierul şi resalvat, a fost OK. Având deci un fişier Excel valid am lansat Access, am creat o bază de date cu numele CNetPersoaneGenerate.mdb şi din tabul External Data am apelat la importul din Excel.

img35

Trebuie să indicăm fişierul de pe harddisk. Apoi vom folosi prima coloană pentru numele câmpurilor, bifând First Row Contains Column Headings. Dând click pe Next vom putea, dacă dorim, să schimbăm numele câmpurilor, tipul lor, sau să sărim peste anumite câmpuri. Nu m-a interesat în cazul meu aşa că am trecut mai departe. Am lăsat să adauge o cheie unică (ID) şi în ultimul pas am spus tabelei persoane.

img36

Şi astfel în 1-2 minute am obţinut o tabelă cu o mie de înregistrări!!! Numai bună pentru teste! Dar testele evident în următorul material. Aici subiectul a fost GenerateData.com. Să trăiască! Dacă aveţi nevoie de acest proiect şi offline puteţi descărca aplicaţia şi instala, dar doar dacă local aveţi instalat un server pe care să meargă PHP şi MySQL. Atunci veţi putea genera oricând "kilograme" de date pentru testele Dvs.

img37

Dacă vreţi să vedeţi baza de date, o puteţi descărca de aici: cnetpersoanegenerate.mdb.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *