Gadgeturi pentru Google Docs


Că Google Docs permite grafice ştim încă de anul trecut. Între timp Google Docs a "învăţat" limba română (adică interfaţa este în limba română), graficele fiind denumite diagrame. Ele au rămas pe mai departe în meniul Inserare, dar de astăzi au apărut gadgeturile! La o primă privire poate fi neclar: şi gadgeturile sunt tot pentru grafice? Aproape… în fapt puterea lor este mult mai mare şi cu cât galeria de gadgeturi va creşte cu atât vor fi mai de folos.

img44

Pentru a folosi un gadget apelăm tot la meniul Inserare, opţiunea Obiect gadget. Se va deschide o fereastră ca cea de mai jos. Alegem un gadget şi îl inserăm. Foarte simplu dar gadgetul nu va merge imediat. Trebuie configurat.

img45

Eu am ales pentru test FusionCharts Pyramid Widget. A trebuit să indic evident de unde din foaia de calcul tabelar să îşi ia datele. Apoi sunt diverse opţiuni: animare? procente? feliere?… Sunt tot felul de gadgeturi (unul de exemplu ia formă de hartă a Pământului), multe foarte aspectuoase. Pentru moment ele sunt incluse în categoriile vizibile mai sus: Diagrame, Tabele, Hărţi, Web, Finanţe.

img46

Dar… dacă dorim să includem gadgetul într-o pagină a noastră? Diagramele, dacă vă amintiţi, au posibilitatea de a genera un cod HTML pentru inserare într-o pagină web. Şi la gadgeturi veţi găsi similar o opţiune, Publicare obiect gadget. Aceleaşi date mai jos cu un alt grafic, în flash şi animat

În fine, să mai notăm o altă noutate de astăzi: posibilitatea de a seta reguli de notificare! Desigur acestea sunt utile când aveţi un document la care se lucrează în echipă. Vedeţi mai jos opţiunile de notificare.

img48


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *