PDF: Uneşte, separă, converteşte…


Formatul PDF este foarte răspândit. Unii dintre noi primesc multe fişiere PDF, uneori pe aceeaşi temă. Sau poate creezi tu PDF-uri şi la un moment dat ai vrea să le uneşti într-un unic PDF, mai mare. Poate ai strâns o documentaţie de 10 PDF-uri şi ai prefera (unele materiale fiind de 1 pagină, altele de 3) să ai un singur PDF. Luna trecută am vorbit de PDFHammer.com, un instrument online care permite unirea mai multor fişiere PDF precum şi reordonarea paginilor sau eliminarea celor nedorite. L-am folosit de mai multe ori de atunci, de fiecare dată cu succes şi trebuie să spun că este un instrument nemaipomenit.

img42

Dar nu ar trebui să exagerăm şi totul să se învârtă în spaţiul online. Iată de aceea un program util: PDF Split and Merge. De pe situl programului îl puteţi descărca şi ca arhivă ZIP, caz în care nu necesită instalare, doar despachetaţi şi lansaţi. Interfaţa este simplă, organizată în trei taburi. Primul pentru unirea de documente, al doilea pentru "despărţirea" unui document PDF, iar al treilea cu setări (de limbă şi aspect… din păcate nu este încă disponibil în română).

Pentru a uni nişte fişiere PDF le adăugaţi în listă cu butonul Add, eventual mai schimbaţi ordinea, indicaţi neapărat un nume pentru fişierul final şi apăsaţi Run. În câteva secunde (sau mai mult, depinde de ce fişiere uriaşe uniţi) procesul va fi încheiat. În ceea ce priveşte split-ul, adică "spargerea" unui fişier PDF în mai multe fişiere PDF aici sunt mai multe opţiuni. Puteţi face ca un fişier de n pagini să devină n fişiere de o pagină. Sau ca de la pagina n să fie făcut un alt doilea PDF. Sau un fişier să fie fragmentat tot după n pagini… Din nou trebuie să indicaţi unde să pună fişierele rezultate şi să apăsaţi Run. Am verificat ambele proceduri şi merg perfect. Diacriticele noastre se conservă.

Dacă vă gândiţi că acest program nu are la ce să vă ajute… iată o posibilă idee. Când găsiţi o pagină web interesantă aţi putea-o salva ca PDF. Reluăm ideea cu documentarea: vă documentaţi pe o temă de… chimie. Găsiţi mai multe articole interesante online, de pe situri diferite. Le puteţi salva ca PDF iar la final uni într-o singură resursă de studiat. Cum puteţi salva o pagină web într-un fişier PDF? Desigur, aţi putea instala o imprimantă virtuală care să facă aşa ceva (favorita mea). Dar dacă sunteţi la şcoală, la o firmă, la nişte prieteni unde nu puteţi instala ce vă taie capul? Folosiţi o soluţie online: HTM2PDF.co.uk. Situl este supersimplu de folosit şi puteţi utiliza şi un bookmarklet (trage HTM2PDF în bara de semne de carte din Firefox): un click şi pagina curentă va fi convertită în fişier PDF.

img43


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Un program care indeplineste aceleasi functii este oferit si la http://www.accesspdf.com/pdftk/index.html
  Eu am dat de acest program urmarind site-ul PortableApps.com, care ofera intre altele si acest program in varianta portabila.

 2. alina spune:

  Foarte util articolul! Multumesc!

 3. silviu spune:

  Super tare. Chiar aveam nevoie de asa ceva. Am un catalog de 400 pagini pe care nu puteam sa-l trimit pe mail. Inca odata multumesc!
  E foarte usor de folosit.

 4. lucica spune:

  Super program.

 5. alexa spune:

  Ma poate ajuta si pe mine cu ceva? Cum unesc mai multe Word-uri? Multumesc!

 6. Adina spune:

  Super!!! Multumesc mult pentru ajutor!

 7. jazz spune:

  PDF Split and Merge (sau PDFsam), desi nu are o interfata prea frumoasa, e unul dintre cele mai bune softuri pt. PDF-uri cu care am lucrat.

 8. Kitty spune:

  Va multumesc mult. Mi-ati fost de mare ajutor!!!

 9. ionut8312 spune:

  Un program sa pot separa imaginile suprapuse exista?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *