Măsurător pentru parole


Un excelent instrument de verificare a trăiniciei unei parole este PasswordMeter.com. Mulţi nu ţin cont de importanţa folosirii unor parole solide după care se plâng totuşi dacă un sit/cont le-a fost spart. Cunosc persoane care au la unele conturi parole precum "calculator" sau prenumele soţiei ori al copilului sau "123456". Dacă reţineţi acest sit veţi avea oricând posibilitatea să verificaţi online o nouă parolă pe care sunteţi pe cale să o alegeţi cât de bună este.

img56

Dacă veţi încerca parola "calculator" veţi vedea că ea are scorul zero. Nu pentru că e un cuvânt din dicţionar (englez dar şi român) ci pentru că PasswordMeter are un sistem care punctează şi depunctează o parolă. Ce face o parolă mai bună?

– lungime mai mare
– alternare litere mari cu litere mici
– folosirea cifrelor
– folosirea simbolurilor

Dar slabă?

– folosirea exclusivă a literelor sau a cifrelor
– repetarea caracterelor
– nealternarea suficientă a literelor mari şi mici
– litere sau cifre consecutive (abc, 123…)

Situl este extrem de uşor de folosit, nu trebuie să vă deschideţi un cont, doar scrieţi parola şi gata. Dacă doriţi să vedeţi parola, debifaţi câmpul Hide. Să vedem vizual cum putem "înrăi" o parolă. Iniţial calculator – 0%. Punem cifre asemănătoare vizual: 1 (unu) în loc de l (litera) şi 0 (zero) în loc de o (litera) – 22%. Punem câteva litere mari – 52%. Punem un simbol – 66%. Mai punem încă două simboluri: 96%. Atenţie! Sunt situri care nu permit altceva decât litere şi cifre în parole. Iar fără simboluri este cam greu să faci parola mai puternică.

img57 img58

img59 img63

img62

Tot mai multe situri care cer conturi şi deci parole arată imediat lângă parolă puterea ei. E bine. Poate aşa utilizatorii vor folosi parole mai puternice. Dacă cumva dezvoltaţi un astfel de sit, în care internauţii îşi fixează parole, PasswordMeter vă oferă gratuit scriptul necesar pentru evaluarea lor (vedeţi jos de tot pagină linkul de download).

Vedeţi şi alte articole despre parole.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Daniel spune:

    Foarte bun site-ul, in special pentru cei care sunt incepatori si nu stiu cum sa aleaga o parola cat mai buna. La mine parola de la PayPal mi-a aratat Very Strong desi nu apucasem sa scriu decat jumatate din ea 🙂 .

  2. Scripty spune:

    c@1Cu1at(0R) 100% 🙂
    imi cer scuze, sunt plictisit


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *