PicBite: Comentarii pe imagini


Unele webaplicaţii par a porni de la premisa ca suntem leneşi sau nepricepuţi. Un sit care permite să pui texte (comentarii) pe fotografii? După ce l-am testat puţin trebuie să recunosc că nu e total inutil (dar şchioapătă… să sperăm că vor remedia rapid bug-urile).

img64

PicBite.com este excelent dacă – presupunem – sunteţi într-un club internet, scrieţi pe un forum şi doriţi să semnalaţi o anumită fotografie, mai exact un anumit detaliu. Încărcaţi o imagine (fie de pe calculator, fie indicând adresa ei web) şi apoi puteţi pune oricâte notiţe pe imagine. Cu dubluclick editaţi textul implicit. Un dubluclick unde nu este comentariu, adaugă altul. Puteţi să ştergeţi un comentariu precum şi să îi adăugaţi mai multe "codiţe" (adică un comentariu să indice mai multe puncte din imagine).

La final aveţi mai multe variante de a folosi imaginea. Din păcate la momentul scrierii acestui material ceva nu mergea chiar bine. Mai jos este o captură, iar sub ea e imaginea aşa cum o prezintă PicBite. Sunt diverse formate: JPG sau PNG, pentru forumuri, link direct, versiune mică… Dacă ar fi şi funcţionale ce bine ar fi. Oricum, merge să capturaţi ecranul şi decupaţi imaginea înainte de a apăsa pe Done. Dar aceasta presupune editor grafic şi atunci… ce sens mai mare PicBite? Odată rezolvată însă problema tehnică a imaginii finale instrumentul e meritoriu. A! O imagine este păstrată oricât (mda…) dacă este afişată măcar o dată pe an.

Iată captura făcută înainte de a apăsa Done.

img65

Iată cum o afişează PicBite (cu defect la momentul scrierii articolului, nu ştiu ulterior).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *