Design lichid de la DezinerFolio


DezinerFolio revine astăzi cu o ofertă care s-ar putea să facă să strălucească ochii multor webmasteri: un design (extrem de) lichid. Cel mai bine este să îl vedeţi imediat, dând click aici. Ei? V-aţi jucat cu el? Nu e minunat?

img135

Prin ce este lichid? După cum vedeţi în captura de mai sus, în mod implicit designul are trei coloane. Într-una din coloane poate aveţi harta sitului (pe post de meniu), iar în alta o descriere a sitului (în 2-3 paragrafe). E foarte bine, dar dacă utilizatorul a citit odată prezentarea, nu mai are nevoie neapărat de ea a doua oară. Cu un click ea poate fi ascunsă. Similar şi prima coloană. Practic dacă cineva vrea ca textul să se "lăfăie" (poate vrea să citească foarte atent, să nu fie distras de coloanele laterale) poate ascunde ambele coloane. Suplimentar este inclus şi un "acordion", adică o zonă ce se strânge în bara laterală stânga.

Şi lucrurile bune nu se opresc aici. Acest design lichid mai are două facilităţi:

– lăţimea poate fi reglată: fie să umple tot ecranul în lăţime, fie fix 800 pixeli, fie fix 1000 pixeli; desigur că umblând în cod puteţi pune (şi) alte praguri fixe

– dimensiunea caracterelor poate fi reglată; din nou, dacă cineva doreşte să citească un text şi este poate octagenar, ar putea prefera litere mult mai mari

De asemenea:

– nu depinde de librării JavaScript (foloseşte evident JavaScript, dar într-un unic fişier)

– opţiunile vizitatorului (ex: bara din dreapta închisă) se memorează de la o pagină la alta

– este compatibil cu toate navigatoarele moderne cunoscute

Detalii despre designul flexibil găsiţi aici, în acea pagină fiind şi linkul pentru descărcare. Acolo aveţi şi instrucţiunile de folosire. Să mai spunem doar că aspectul banal al designului este intenţionat. Practic aici aveţi "scheletul" pe care să construiţi. Puteţi face coloanele mai estetice, folosi gradiente, meniul de sus poate cu butoane grafice, sau ce ştiţi dvs. Punctul de pornire propus de DezinerFolio e minimalist pentru ca fiecare să îl conducă în direcţia în care vrea, după gusturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *