Doar azi gratuit: BurnAware Home Edition


Acum câteva zile am scris despre BurnAware Free Edition. Iată că astăzi prin GAOTD putem beneficia gratuit de versiunea comercială a programului: BurnAware Home Edition. Sincer, prea puţini vor constata diferenţa dintre versiunea gratuită şi cea comercială (ceea ce înseamnă că dacă aţi ratat oferta puteţi oricum folosi cealaltă ediţie). Iată lista facilităţilor acestui program (copiate, deci sunt în engleză):

 • Writes to all CD/DVD media types including Blu-Ray (BD-R/BD-RE)
 • Writes discs from ISO images
 • Writes DVDs from DVD-Video files
 • Writes Audio CDs from WAV, MP3 or WMA files
 • Creates disc images from discs
 • Creates bootable discs and ISO images
 • Writes in Disc-at-Once/Track-at-Once modes
 • Supports ISO/UDF/Bridge file systems
 • Supports CD-TEXT for Audio CDs
 • On-the-fly writing for all image types
 • Writes multi-session to all supported media formats
 • Auto-verification of written files
 • Supports unicode for multi-byte languages
 • Clean, flexible, easy to use interface
 • Supports all current hardware interfaces
 • Supports Windows NT/2000/XP/Vista (32 and 64 Bit)

M-am uitat la discuţiile de aici. Zeci de opinii, majoritatea favorabile (mulţi spunând că au renunţat la Nero, prea încărcat pentru ei, în favoarea chiar şi a versiunii gratuite), dar şi câteva vehement negative. În opiniea mea, evident obiectivă (aş de unde 😉 ), adevărul este acesta: BurnAware poate fi un program minunat. În timp ce unii se plângeau la adresa amintită de CD-uri şi DVD-uri bulite, eu am scris deja de peste 10 ori fără nici o problemă. Sunt atâtea variabile, majoritatea ce ţin de Windows, drivere…, ce pot fi responsabile de incorecta funcţionare a programului. Cert este că: Nero (deşi nu l-am folosit niciodată în viaţa mea, dar din opinile altora) poate să fie pentru mulţi utilizatori casnici prea încărcat. La fel de cert este că BurnAware nu are o Professional Edition, doar Home Edition şi Free Edition. Deci chiar şi versiunea comercială este tot pentru utilizatorul casnic de rând, care de regulă arde date, muzică, eventual ISO-uri. De aceea acest program deşi suportă tot felul de CD-uri şi DVD-uri nu suportă suficient de multe formate de imagini. Pentru mai multe tipuri de imagini cel mai recomandabil este cred ImgBurn.

img111

Atenţie: acesta este un program comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu ştiţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– programul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 9AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 9AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare
– nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi programul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca programul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. dangl spune:

  Exista o problema. Chiar daca folosesti varianta full si licentiata vei constata ca daca tragi in format dvd data nu vei avea ce face cu dvd-ul pe un dvd stand alone deoarece ti se va da mereu mesajul de disc defect. Am incercat toate modurile din options si nu se poate remedia. Acum sigur nu mai poate fi un program minunat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *