Google Docs în culori


Google e foarte încântat de ideea culorilor. Cred că mai întâi au fost culorile la Google Calendar, unde este excelent, căci poţi să identifici vizual un calendar dacă ai mai multe. Apoi au fost etichetele din GMail 2.0. În fine, acum culorile au apărut şi la Google Docs, asociate dosarelor (foldere/directoare). Dacă folosiţi absolut accidental Google Docs şi aveţi doar 2-3 documente, facilitatea nu vă va interesa prea mult. Pentru cei care însă – sunt astfel de persoane? – au zeci, sute de documente, e clar noutatea e bine venită.

img138

Noutăţile nu se opresc aici. Google Docs a anunţat ieri câteva modificări interesante. Vechea arhitectură cu taburi a dispărut pentru moment doar la Documentele text, rămânând la Prezentări şi la Foile de calcul. Am făcut trei capturi mai jos care după mine arată primitiv, binişor şi respectiv bine. Dacă îşi menţine direcţia, Google Docs va avea în câteva luni meniuri în loc de taburi la toate cele trei tipuri de documente. Nu surprinde pe nimeni faptul că organizarea din meniu este destul de asemănătoare cu cea din MS Office pre-2007. Nu din copiere ci pentru simplul fapt că gruparea aleasă de Microsoft este logică (şi vine după ani de teste şi stabilizări).

Prezentare

img139

Foaie de calcul

img140

Document text

img141

Din capturi aţi sesizat – dacă nu ştiaţi deja – că Google Docs are interfaţa în limba română. O funcţie atât de banală precum cea de înlocuiri în text e încă în alfa, aşteptând să fie îmbunătăţită.

img143

Apropo de limbă: aşa după cum şi în GMail puteţi verifica textele scrise în limba română, şi Documentele text pot fi verificate. Din meniul Instrumente alegeţi la Limbă limba română, apoi tot din meniul Instrumente alegeţi Verificare ortografică. Din păcate bagajul de cuvinte nu este foarte bogat, dar poate fi completat.

img144 img145


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *