WordPress 2.5 şi imaginile


WordPress 2.5, după ce că a „omorât” pasul 2.4 (peste care s-a sărit pur şi simplu), a întârziat destul de mult dincolo de calendarul iniţial. Dar tot răul spre bine? Până acum au apărut două Release Candidates. După cum probabil ştiţi, cea mai mare muncă a fost dusă acum în partea de back-end, ceea ce înseamnă că mai ales administratorii vor observa ceva nou cu versiunea 2.5. Şi nu că ei nu ar merita, nu? 😉 O interfaţă mult mai curată, mai aerisită, mai configurabilă după propriile gusturi.

În paranteză fie spus, versiunea 2.5, deşi orientată spre reorganizarea secţiunii de administrare, are şi câteva modificări la structura tabelelor. Ele nu sunt însă dramatice aşa că foarte, foarte probabil nici unul dintre pluginurile pe care le folosiţi nu va avea probleme de compatibilitate. Există desigur riscul ca anumite pluginuri să trebuiască actualizate, dar riscul e mic.

Ce va aduce concret versiunea 2.5? Citez de pe blogul WordPress: „a customizable dashboard, multi-file upload, built-in galleries, one-click plugin upgrades, tag management, built-in Gravatars, full text feeds, and faster load times”. Promiţător! Şi iată că însuşi Matt Mullenweg s-a învrednicit să facă un mic screencast pentru cei care nu doresc să testeze WP 2.5 până nu e definitiv terminat, dar vor să vadă ce ne aşteaptă. Matt, cu o voce obosită, în mijloc de noapte, ne prezintă mai jos cum pe viitor vom putea încărca (upload) mai multe fişiere deodată, iar dacă sunt fotografii se va crea automat o galerie cu ele. Uau… mulţi se vor bucura de această facilitate.

Vizionare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Dan spune:

    Superb, abia astept.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *