Pagini înnoite pentru suplimentele Firefox


A trecut cam un an de la ultima modificare a paginii de add-on-uri pentru Firefox (şi nu numai, fiind incluse şi programele Thunderbird, SeaMonkey şi Subird – click pe Alte aplicaţii în partea de sus a paginii) iar echipa Mozilla s-a gândit că e nevoie de o reactualizare. Şi rezultatul e plăcut ochiului după cum puteţi vedea mergând aici. Mare parte este în română. De fapt "cadrul" general al acestor pagini, evident descrierile fiind în limba engleză (ce muncă ar însemna să se traducă în mod constant prezentările suplimentelor).

img161

Prima impresie este cred de aerisire. Lucrurile sunt aşezate mai cu cap dar nu cred că rearanjările vor fi pe placul tuturor. Sunt însă mai multe opţiuni (şi mai la îndemână!) pentru navigarea printre suplimente, iar motorul de căutare este mult mai evidenţiat şi din lista derulantă se poate "subţia" căutarea pe anumite (sub)domenii. Sunt multe, foarte multe îmbunătăţirile aduse odată cu noul look, dar ele nu sunt neapărat foarte vizibile. Le veţi putea descoperi mai bine citind acest material. Eu aş evidenţia un singur lucru foarte lăudabil: butoanele de instalare sunt acum… mai inteligente. Dacă aveţi Firefox 3 se va semnala care suplimente nu sunt compatibile. Şi invers: dacă folosiţi Firefox 2 şi sunteţi pe o pagină pentru Firefox 3 vi se va sugera să treceţi la versiunea următoare. Dacă un supliment e experimental va fi de asemenea vizibil acest lucru. Pe scurt: sunt mai multe indicaţii vizuale şi scutesc instalări inutile. Iar dacă e vorba de un supliment pentru Thunderbird butonul nu va mai invita la instalare ci la descărcare (oare când Thunderbird va avea sistemul de instalare de la Firefox?).

img163

PS: Ca şi până acum veţi avea nevoie de un cont pentru a instala suplimentele experimentale. Ele vor apărea însă în rezultate chiar şi nelogat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *