Drive virtual?


Zilele trecute am primit un fişier .bin de vreo 700 Mb, pentru că o cunoştinţă nu mai avea CD-uri. Bine, bine, dar … ce să fac cu ea? Am căutat cu Google şi am ajuns la concluzia că este un fişier imagine de disc (cred că asta ştiam şi înainte, dar nu ştiam cu ce pot să îl deschid).

Aş dori să menţionez că mai lucrasem cu .iso şi mi-am instalat pentru 30 de zile un program comercial oferit trial, dar acela nu citea .bin şi oricum nu mai era de folos fiind expirat.

Pe lista de programe cu care aş putea folosi imaginea .bin se afla şi Daemon Tools, care mi-a sărit în ochi pentru că am mai auzit de el. Am intrat pe site-ul indicat şi mare mi-a fost mirarea să văd că există şi varianta gratuită.

Cum funcţionează? Se descarcă DAEMON Tools Lite (3,5 Mb) şi se instalează pe computerul pe care aveţi nevoie de el (poate ar fi necesar de menţionat faptul că va fi nevoie de un restart).

forum_old.gif

După repornirea sistemului veţi avea sigla roşie pe bara dumneavoastră Windows. Cu un click pe ea puteţi alege fişierul imagine de disc pe care doriţi să îl montaţi pentru a fi recunoscut drept drive virtual. Puteţi alege până la patru drive-uri în acelaşi timp.

daemon.jpg

Programul vine cu interfaţă în limba română şi permite alegerea numărului de unităţi virtuale dorite, imaginea aleasă pentru fiecare dintre ele, opţiuni de emulare, opţiuni (afişate în imaginea de mai sus), resurse web, feedback către autori şi un ajutor (help).

Legătură externă:
http://www.daemon-tools.cc/


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *