Pagini web care vă citesc gândurile


Aproape că nu ne mai putem închipui o lume fără calculator şi fără internet. Mulţi le folosesc exclusiv pentru muncă sau pentru documentare, unii consideră că sunt doar accesorii tehnice la modă, iar alţii sunt de-a dreptul fascinaţi de posibilităţile nemărginite ale „cutii de metal” cu ale ei minuni. Pentru cei din ultima categorie aduc noi dovezi pentru puterea fascinaţiei, a magiei irezistibile emanată de calculator şi de puterea web-ului.

image

Mind Reader este o aplicaţie web care încearcă şi reuşeşte să ghicească gândurile utilizatorilor. Instrucţiunile sunt uşor de urmărit: Gândiţi-vă la un număr oarecare format din două cifre. Adunaţi cele două cifre şi scadeţi rezultatul din numărul iniţial. Căutaţi acum simbolul corespunzător rezultatului final în tabela alăturată, fixaţi-l pentru 5 secunde cu privirea şi memoraţi-l bine!. Apoi daţi click pe pătrăţelul magic din mijloc. Un exemplu concret: Dacă dvs. alegeţi numărul 32 iar 3+2 fac 5, rezultatul dintre 32-5 este 27. Simbolul asociat acestui număr este recunoscut şi de către calculator! Aceeaşi metodă, însă cu un alt design (mai atrăgător, completat şi cu sunet) este aplicată şi aici sau aici (atenţie, explicaţiile sunt în limba germană). Ultima variantă este oferită spre descărcare aici.

image

Site-ul în limba germană mai oferă un set de cărţi de joc magice (descărcare de aici) cu aceleaşi efecte magice de citire şi ghicire a gândurilor ca şi aplicaţiile web anterioare. Desigur că există explicaţii matematice pentru rezultatele afişate, programatorii dintre dvs. pot căuta după ele 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O „ghicitoare” asemanatoare, putin mai complexa (si in limba engleza) este oferita aici: http://www.quizyourprofile.com/guessyournumber.swf


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *