Tabulaturi.ro: Acorduri pentru chitară şi clape


Căutam zilele trecute pe internet o piesă care mi-a plăcut mult când eram mică; pentru că nu am găsit-o în format audio, am dat căutare după versuri, să găsesc măcar textul ei. Şi uite aşa am ajuns pe www.tabulaturi.ro. Nu mă pricep deloc în domeniul acesta. Am şi căutat în dicţionar ce e aceea o tabulatură = sistem vechi de notaţie muzicală cu ajutorul literelor alfabetului şi al altor semne aşezate pe linii paralele (trăiască DEXonline.ro). Dar cred că situl ar putea fi util celor care ştiu să cânte la chitară sau la pian, aşa că m-am gândit să îl semnalez.

img170

Ca să vă spun despre sit, voi reda de fapt ceea ce scrie pe prima pagină: "Tabulaturi.ro este cea mai mare arhivă de acorduri şi tabulaturi româneşti, alcătuită după principiul: toţi contribuie, toţi beneficiază. Arhiva conţine cântece cu acorduri sau tabulaturi din toate stilurile şi timpurile, începând cu cântece de munte şi terminând cu piese cât se poate de noi". Arhiva "conţine definiţiile acordurilor pentru majoritatea transpunerilor. Şi nu doar acorduri pentru chitară, ci şi pentru pian, respectiv pentru orice instrument cu clape!" Situl invită utilizatorii la rândul lor să publice piese în arhivă sau să ceară acordurile unor piese noi.

img171

Iată câteva categorii de cântece deja publicate: Anonime, Blues, Cântece creştine, Cântece de munte, Cântece lăutăreşti, Cântece patriotice, Cântece populare, Colinde, Dance, Folk, Latino, Manele, Pop, Retro, Rock, Soft Rock, Underground. La cântece creştine nu sunt prea multe, dar am găsit de exemplu "Imnul de la Fărăoani": "Când viaţa ne pare lipsită de sens / De ce nu privim la cer mai des…" La unele piese, destul de rar însă, aveţi şansa să le găsiţi şi în format midi sau gp5; pe acestea din urmă pe puteţi deschide doar dacă aveţi instalat programul GuitarPro5. Pe lângă arhiva de 1804 cântece cu acorduri, situl mai are un forum, oferă câteva partituri clasice şi îndrumări pentru lecţii de chitară.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 2,20 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. dorin spune:

  Am o intrebare?… Unde pot gasi site-ul acela cu acorduri de chitara unde erau in stanga acordurile si in dreapta era cate o poza la fiecare acord… L-am gasit o data si acuma nu mai dau de el… Daca stie cineva sa imi spuna va rog…

 2. Taburi spune:

  Fiind vorba de tabulaturi.ro, as vrea sa precizez ca nu e nevoie sa le ai in stanga, ci doar sa mergi cu mouse-ul peste fiecare acord. La fel si pe taburi.ro. Btw, daca tot vrei sa le vezi undeva in pagina, taburi.ro iti afiseaza sub cantec toate acordurile din piesa daca dai clic pe un buton cu „+”.

  Bafta!

 3. Petrica spune:

  Salut. Imi spune cineva unde gasesc tabulaturi (solo) de muzica populara?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *