Vreţi reclame după colţ?


Există un mod de reclame cunoscut în engleză sub nume precum Magic Corner sau Peel Away Ad. Colţul dreapta-sus al paginii pare îndoit şi parcă ar ascunde ceva. Dacă apropiem mouse-ul, se "decojeşte" mai mult, arătând un text sau o imagine (sau o combinaţie). Poate fi o reclamă (plătită), poate fi pentru a semnala ceva foarte important de pe situl Dvs (ex: un sondaj), sau pentru a trimite la bloguri într-o reţea în care unii trimit spre alţii.

img175

Oricare ar fi utilizarea, pe Hongkiat.com găsiţi un material util. Aveţi acolo o arhivă cu toate cele necesare, însemnând în principiu două fişiere flash, două imagini şi un fişier JavaScript. Evident imaginile le puteţi modifica cum doriţi, pentru a se încadra cu designul sitului şi pentru a conduce unde doriţi. Fişierul peel.js trebuie configurat, dar veţi găsi în articol instrucţiunile necesare. Inclusiv dacă doriţi să folosiţi cu WordPress acest efect. Din comentariile la articol înţeleg că cu Internet Explorer sunt unele probleme dar rezolvabile dacă includeţi codul JScript după tagul body.

Tot din comentarii am aflat că există de fapt un plugin specializat pentru WordPress: Pageear. Nu l-am testat, sper să şi fie compatibil cu ultimele versiuni de WP, dar îmi dă speranţe faptul că ultima actualizare a fost chiar acum câteva zile. Acest plugin oferă funcţii mai avansate pentru reclama de după colţ. De exemplu puteţi ca la încărcarea paginii sau la deschiderea colţului sau la închiderea lui să se cânte un fişier mp3. Sau posibilitatea de a alege colţul: poate doriţi în stânga-sus! În fine, şi altele. Dacă vă interesează îl puteţi testa şi sper să fie ceea ce vă trebuie.

img176


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Raimi spune:

  Am instalat plug-inul dar din pacate imi da urmatoarea eroare: Error, following files are not writeable / Fehler, folgende Dateien koennen nicht geschrieben werden:

  wp-content\plugins\pageear\pageear.js

  wp-content\plugins\pageear\pageear_s.jpg

  wp-content\plugins\pageear\pageear_s.jpg

  To change config please set file attributes to 666 / Um die Konfiguration zu �ndern, bitte Zugriffsrechte der Dateien auf 666 setzen.

  Daca este de a se interveni pe cod, sunt „mort” ca nu in toate cazurile stiu sa intervin, adica mai corect-spus in majoritatea lor.

 2. radu.capan spune:

  Din ceea ce ai scris nu e vorba de a se interveni pe cod ci din Plesk trebuie modificate atributele respectivelor fisiere. Intra in Plesk (sau cu un client FTP gen FileZilla), la fiecare fisier vei gasi in dreptul lui un buton pentru modificarea drepturilor de acces, alege 666 (oricat de diabolic ar suna 😉 ) si vezi daca asa va merge.

 3. Dumi spune:

  Am incercat si eu sa testez plugiul de WP si dupa etapa cu permisiunile ramane suspendat la Save Config… Practic nu se mai intampla nimic…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *